Matkablogien loppu?

Matkablogien loppu?

Matkablogien loppu?

Monille diginomadeille bloggaaminen omista matkoista ja kokemuksista on tulonlähde, joskus jopa elinkeino. Matkustusrajoitteet olivat kova pala purtavaksi. Matto oli vedetty jalkojen alta: työkalut otettiin pois ja asiakkaita kiellettiin toimimasta.

Kaikkia matkailun sekatyöläisiä koronapandemia ei kuitenkaan saanut polvilleen. Olen todistanut monia mainioita siirtoja, joilla matkabloggaajat pääsivät pahimman yli.  

Kotimaan matkailu oli blogimaailmassa esillä poikkeuksellisen suuresti viime vuoden aikana. Mitä tekisi, kun kotimaan matkailukortti on jo käytetty? Miten pidetään lukijan mielenkiinto yllä? Konsteja on monia.

1. Kotimaan helmet

Tehtävänä on löytää omasta kotimaasta sellaisia paikkoja, joista harva tietää, puhumattakaan, että olisi ikinä käynyt. Tehtävä on vaativa ja edellyttää aiempaa kokemusta alalla.

2. Asuinmaan helmet

Jos asuinmaa on vaihtunut useita kertoja, tehtävä helpottuu. Suomalaisille lukijoille muiden maiden kohteet ovat kuitenkin eksoottisempia kuin kotimaiset. 

3. Uudelleenohjelmointi

Osa bloggaajista lähti myös profiloimaan bloginsa uudelleen. Esimerkiksi matkailusta lifestyleen. Se on periaatteessa hyvä veto, koska mitään peruuttamatonta ei tapahdu. Lifestyle yhtä hyvin voi sisältää matkailun.

4. Aika kultaa muistot

Vanhojen matkojen muistelu on yksi keino täyttää koronan jättämä aukko. Se ei ole hullumpi ratkaisu, koska hyvin kirjoitettu tarina aina vetää lukijaa puoleensa. 

5. Matkalaukun sisältö

Voi myös pakata ja purkaa matkalaukkunsa. Kokeneiden matkailijoiden pakkaamistaidot herättävät mielenkiintoa. Nämä postaukset ovat hyödyllisiä monille: oikeaoppinen pakkaaminen matkoille ei ole taidoista yleisin. Näistä postauksista voi oppia paljonkin. Näin kevenee sekä matkalaukku että mieli.

6. Haavelista

Monesti olen törmännyt haavelistojen kirjoittamiseen. Vaikka itse en ole niin järjestelmällinen matkailija, että minulla olisi lista paikoista, minne haluan matkustaa seuraavaksi, vaan olen spontaanimpaa sorttia, luen ne mielenkiinnolla. Monesti näistä listoista tulee ilmi sellaisia matkakohteita, joita en itse olisi ikinä ajatellut. Se on varsin avartava kokemus. 

7. Lyhyt oppimäärä

Voi kirjoittaa myös postauksen, jossa on kiteytetty kokemus monesta eri matkasta, tietyistä matkakohteista, yleensä muutenkin matkailusta. Niitä on tullut vastaan yllättävän vähän. Ehkä niitä on vaikeampaa kirjoittaa.

Matka-alan murros, jota tällä hetkellä todistamme, on kipeä kohta monille, sekä taloudellisesti että henkilökohtaisesti. Minä kuitenkin uskon, että tulemme todistamaan alan uutta loistoa vielä. Tuskin se tulee tapahtumaan vanhaan malliin paluuna, mutta uusilla horisonteilla kyllä.

Matkablogien loppu?

Live To Travel Archives

Matkablogien loppu?

Yksi vastaus artikkeliiin “Matkablogien loppu?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.