Uutta potkua verkostosta

ringana verkosto

Ringana verkosto

Olen luvannut kertoa siitä, miksi yhtäkkiä hakeuduin suosittelu- tai verkostomarkkinoinnin piiriin. Suomessa asialla on negatiivinen kaiku, paitsi usein turhaan. Miksi olen sitä mieltä, pääsee lukemaan täällä

Mitä haen verkostosta?

1. Ihmisiä 

Suosittelumarkkinointi on mainio keino laajentaa omaa tuttava- ja ystäväpiiriä. Tietysti pitää osata valita oikea yritys ja oikeita ihmisiä. 

Juuri sinulle oikea yritys on sellainen, jonka arvot ovat lähellä omia arvojasi. 

Oikeat ihmiset? Vielä helpompaa: kuuntele sydäntäsi. Tämä sääntö pätee kaikkiin ihmissuhteisiin. 

2. Uloskäynti omalta mukavuusalueelta

Erikoisesti nyt koronan aikana oli helppo vetäytyä oman kuoren sisään ja olla täydessä eristyksessä ulkomaailmasta. Se ei nyt ole kovin hyvä strategia, näin tulevaisuutta ajatellen. On tarvetta oppia uusia taitoja, siirtyä uusille aloille. 

3. Uutta haastetta

Halusin tehdä jotain uutta, sellaista, mitä en ole aikaisemmin tehnyt, mutta kuitenkin mielekästä. 

Näin löysin uuden tiimin, kenen kanssa natsasi heti, yrityksen, jonka arvoista voi olla ylpeä ja tuotteen, jota ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Jos ette usko, vaihtakaa pari sanaa Nooran kanssa. Sitten puhutaan uudestaan 😍.

Miksi juuri Ringana?

ringana verkosto

1. Tuote

Itse tuote kuulosti heti tarpeeksi mielenkiintoiselta ja innovatiiviselta. Mikä sai minut kiinnostumaan heti?

Ringanan tuotteet ovat vegaanista, eettisesti tuotettua tuorekosmetiikkaa Itävallasta. Siinä ei ole lainkaan säilöntäaineita, joten se ei sovi sellaisenaan normaalin vähittäiskaupan jakeluketjuun. 

Tuorekosmetiikka on suhteellisen uusi tuttavuus, sekä minulle että monille muille. Periaatteessa tässä tapauksessa suosittelumarkkinointi on ainoa järkevä tapa tehdä bisnestä: tavara on toimitettava viipymättä suoraan käyttäjälle. Lyhyt säilyvyys ei anna mitään mahdollisuutta myydä tätä tuotetta normaalin jakeluketjun kautta: tuote pitää käyttää 3-6 kk valmistushetkestä ja se säilyy tuoreena avattuna vain 10 vk. Se on ylitsepääsemätön haaste tavalliselle jakeluketjulle tukkukauppoineen.

Vaikka itse en ole vegaani, minua kiinnostaa mahdollisuus vähentää kuormitusta elämäni muilla alueilla. Jos pystyn käyttämään eettisempää vaihtoehtoa tarjolla olevista, niin miksi jättäisin sen mahdollisuuden käyttämättä. Täysin säilöntäaineettomia ja täyteaineettomia tuotteita, joissa kaikki värit ja tuoksut tulevat aktiivisista ainesosista, on ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu.

2. Yritys

ringana verkosto

Sen vuoksi ymmärrän, miksi Ringana lähti verkostomarkkinoinnin tielle: tuoreen tuotteen toimitus asiakkaalle onnistuu vain suoramyynnissä.

Ringanan tuotteet eivät ole halvimmasta päästä, mutta tämä valmistustapa mahdollistaa tekemään tuotteista puhdasta ja tehokasta. Tässä pitää muistaa, että eettinen valmistus on harvoin halpaa. Ottaen huomioon, että kaikki tuotteet valmistetaan Itävallassa ja tutkituista aineista, hintaa kertyy. 

Minua itseäni yllätti, että Ringana on omasta kulurakenteestaan varsin avoin. Se kielii yrityksen rehellisyydestä. Se oli minulle iso asia.

Yhtä iso asia oli minulle yrityksen arvot, johon jokaisen myyjän on sitouduttava. Vaikka jokainen Ringana Partner on itsenäinen yrittäjä (tai voi sanoa freelancer), joka saa palkkion myydyistä tuotteista, yhteishenki oli se, mikä veti puoleensa.

Vielä yksi juttu, joka sai minut Ringanan tiimiin, oli sanoma siitä, ettei mitään ilmaista rahaa ole luvassa. Kyllä, tässä saa ansaittua ylimääräisen euron tai pari (moni ihminen on päässyt aika mukaviin tuloihin parissa vuodessa), mutta mikään passiivinen tulo tämä ei ole. Kuten mikä tahansa muu palkka, se pitää ansaita. Paras puoli tietysti on se, että palkan suuruuteen voi vaikuttaa itse (kuten kaikilla yrittäjillä on). 

Myös se, että aloittaminen on ilmaista, kertoi minulle, että yrityksellä on vankka usko omiin tuotteisiin. Heillä ei ole tarvetta myydä niitä väkisin potentiaalisille työntekijöille. Liittymishetkellä yritys jakaa myös 5€:n alennuskuponkeja seuraavalle tilaukselle. 

Se, että minä, tiimini ja asiakas voimme olla kaikki eri paikoissa ja maissa, oli minulle hyvin uudenlainen konsepti. Maakohtaiset hinnastot ovat toisinaan aika vaikea bisneksen kannalta, niin yhtenäinen hinnoittelukonsepti oli tässä kohdassa suuri helpotus.

3. Ihmiset 

ringana verkosto

Jos on asia, mikä sai minut tekemään sen ratkaisevan askeleen, niin se oli Ringana-tiimin henki. Onhan markkinoilla paljon muita tekijöitä ja yrityksiä, mutta tämän tiimin yhteisöllisyys oli aivan oma luokkaa. Se oli juuri sitä, mitä kaipasin: yhteenkuuluvuutta ja halua tehdä hyvää yhdessä. Ketään ei jätetä eikä arvostella. Ihmisiä autetaan eteenpäin aina.

Tiimiltäni sain heti vahvan positiivisen latauksen. Mikä ilahdutti minua, etten missään vaiheessa törmännyt päällekäyvään tekopirteyteen, mutta aitoon innostukseen ja myönteiseen asenteeseen. 

Omat kokemukseni tuotteista

ringana verkosto

Olen itse saanut ostaa liittymisen yhteydessä tarjouspaketin, jossa oli mukana kahta lajia aurinkorasvaa (SPF 15 ja SPF 20), auringonoton jälkeinen vartalovoide, kasvovesi ja Chi-juoma. Lähdin toki kokeilemaan innokkaana.

Mainittakoon tässä, että kokemusta erilaisista kosmetiikkatuotteista minulla on runsaasti. Sekä tavallisesta että luomu- ja luonnonkosmetiikasta. Ei kuitenkaan tuorekosmetiikasta. Sellaista omilla asuinalueillani oli huonosti saatavilla.  

FRESH sunscreen face (SPF 20)

Ringana verkosto SUN SPF20

Aloitan tästä tuotteesta, koska se oli paketin lemppari. Olin aluksi hieman epäileväinen, riittääkö SPF 20 kasvoilleni, koska olen tottunut käyttämään SPF 30-50 kesät-talvet. Käyttöhetkellä UV- indeksi oli 7.7. 

Voide yllätti minut. Se levittyi helposti ja kosteutti jonkin verran. Vaikka voide näytti paksulta ensisilmäyksellä, siitä ei jäänyt iholle mitään valkoista kalvoa eikä rasvaista tunnetta. Se oli varsin stabiili, ei lähtenyt leviämään hikoillessa eikä maskin alla. Alle en laittanut mitään muuta kun Ringanan kasvovesi experimentin. Rutikuivalle iholleni olisi tarpeen jokin seerumi tai voide väliin. Nyt käytän alle vielä kosteusvoidetta.  

Mitään palamisen tai auringon ärsytyksen merkkejä ei ilmennyt. 

Mainio aurinkosuoja. Ehdottomasti jatkoon!

FRESH sunscreen face (SPF 15)

Ringana verkosto SPF15

Tämän voiteen delegoin miehelleni, koska omaan makuuni se oli ohuehko ja kuivahko. Suoja oli riittävä kaupunkiin, mutta mielestäni ei samanlaisille monen tunnin lenkeille auringon paisteessa, mitä olen suorittanut SPF 20 kasvoilla.

Tämä voide humahtaa ihoon niin, ettei edes tuntenut sitä päällä. Vaikka se on ohut, suojaa tarpeeksi normaaliolosuhteissa. 

Hyvä aurinkosuoja seka- ja rasvoittuvalle iholle.

FRESH tonic calm

Ringana verkosto Tonic Calm

Kuivalle iholle tarkoitettu kasvovesi. Tämä on hyvä perustuote. Omalla kohdalla olen huomannut sekä kosteuttavaa (heti) että rauhoittavaa (viikon sisällä) vaikutusta ihoon. 

FRESH after sun

Ringana verkosto SUN after sun

Tätä tuotetta en päässyt vielä kokeilemaan tositoimissa, koska varsinainen rantasesonki ei ole vielä alkanut. Tähän mennessä siis käytin sitä ihan vaan vartalovoiteena. Se rauhoittaa kivasti kutinat suihkun jälkeen. 

Mielestäni yksi parhaita rauhoittavia vartalonhoitotuotteita, mitä olen käyttänyt.

Itse olisin kaivannut siihen aavistuksen hajustetta, mutta kaikki Ringanan tuotteet ovat luonnollisesti hajusteettomia 😁. Toisaalta, se sitten kestää ripauksen hajuvettä päälleen. 

RINGANA chi x3 Pick-me-up

Ringana CHI Pick Me Up

Tämän juoman kuuluu herättää aamu-unisia kansalaisia eloon kahvin sijaan. Tämän tuotteen kokeilut jouduin delegoimaan, koska olen inkiväärille allerginen.

Jos toimi Ringana Partnerina tai jokin tietty tuote kiinnostaa, autamme Nooran kanssa mielellämme. Olen vielä aika tuore tässä asiassa, joten itsellänikin on paljon oppimista ja perehtymistä.   

Ringana verkosto

työ Archives

Ringana – luonnonkosmetiikka (Noora Laine)

RINGANA – Noora (kauppaan) 

Uusi pala ulkosuomalaisen työelämän palapeliin: Ringana-luonnonkosmetiikka

Miten erottaa reilun suosittelumarkkinoilla toimivan yrityksen pyramidihuijauksesta? – Verkostomarkkinointi: Loistava mahdollisuus vai sudenkuoppa? 

Ringana verkosto

Vastaa