Museoviikonloppu Gozolla

Museo viikonloppu Gozolla

Museo viikonloppu Gozolla

Kevennystä viikonlopuksi ja kauniita kuvia – Museot Gozolla

Huomasin, että täällä etelässä asiat ovat jokseenkin toisinpäin pukeutumisessa. Viikolla vietetään päivät karmeissa arkivaatteissa ja univormuissa, mutta viikonloppuna puetaan huomattavasti juhlavammin. Naisilla ainaiset epämääräiset pitkikset vaihtuvat liehuviin hameisiin ja kauniisiin kenkiin. Miehillä on oikein kauluspaidat. Lapsille on puettu söpöt rusetit ja siistit paidat. 

Gozolla kaikki on muuten Gozitan, ei Malti. Pienen maan pienet valtakunnat pitävät kiinni omista asioistaan. Se tekee Maltan saarista tuplaten mielenkiintoisen matkakohteen.

Tässä on kuvia viikonlopusta Gozon historiallisten perinteiden parissa. Toki Cittadella on saaren museotarjonnan kuningatar ja turistimagneetti, mutta sen lisäksi täällä on useita pienempiä, kuitenkin varsin mielenkiintoisia paikkoja. 

Tässä esittelen niistä kaksi. 

it-Tempji tal-Ġgantija- Ġgantija temppelit

it-Tempji tal-Ġgantija - Ġgantija temppelit - Museo viikonloppu Gozolla
it-Tempji tal-Ġgantija – Ġgantija temppelit

Ġgantija temppelit koostuvat kahdesta rakennelmasta, jotka ovat peräisin ajalta 3600–3200 eKr., ja ne kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Ne ovat eräitä vanhimpia monumentteja maailmassa, jopa ennen Stonehengeä ja Egyptin pyramideja.

Jotkut Ġgantija-temppelien megaliiteista ovat yli viiden metrin pituisia ja painavat yli viisikymmentä tonnia. Ne olivat todennäköisesti sen aikaisia arkkitehtuurisia ihmeitä.

Museo viikonloppu Gozolla

Il-Mitħna ta’ Kola – Ta’ Kola Tuulimylly

Il-Mitħna ta' Kola - Ta’ Kola Tuulimylly - Museo viikonloppu Gozolla
Il-Mitħna ta’ Kola – Ta’ Kola Tuulimylly

Mylly on peräisin vuodelta 1725 ja esittää ihmishistoriassa huomattavasti uudempaa jaksoa kuin temppelit. Myllyn sisällä on ihan mukiinmenevän näköinen asunto, jossa voisi vaikka asua vieläkin.

Gozolla piknik-paikkoja löytyy sekä museon ulkopuolella että sen sisällä. Ġgantija temppeleissä eväitä pääsee syömään kompleksin sisällä, Ta’ Kolassa tuulimyllyn ulkopuolella.

Museo viikonloppu Gozolla

Referenssit:

Lisää luettavaa:

Museo viikonloppu Gozolla

Visits: 274