Diginomadin elämän varjopuolet, jotka aukeavat vain suomalaisille

Diginomadin elämän varjopuolet

Diginomadin elämän varjopuolet, jotka aukeavat vain suomalaisille.

  1. Taivas on rajana

Aikataulu on silti olemassa. Joudut noudattamaan deadlinejä, toisten ihmisten aikatauluja ja aikavyöhykettä, heräämään ja pukemaan kokouksia varten. Vaikka pyjama-päiviä tulee sattumaan kohdallesi, monissa töissä videokokoukset ovat laajasti käytössä. 

  1. Asiakaskontaktit

Joskus joudut oikein ottamaan luurin kouraan ja soittamaan asiakkaalle. Tai tapaamaan hänet kasvotusten. Kirjaimellisesti. Niin kauheaa kuin se on.

  1. Sosiaaliset kontaktit

Niitä ei tule olemaan kovin paljoa, ota vain rauhallisesti. Tosin muutaman kuukauden erakkoelämän jälkeen jotain kahviseuraa tulet kaipaamaan. Ja aivan kauheaa, joudut itse tekemään aloitteen ja puhumaan toiselle ihmiselle co-working tilojen kahvijonossa. Tai edes vastaamaan hänen tervehdykseen. Usko pois, ensimmäinen kerta on kaikista hirveintä. Sen jälkeen helpottuu. 

  1. Itsensä pomo 

Oletkin. Myös itsensä piiskaaja, silloin kun työnteko ei suju. Inspis ei tule. On krapula. On väsy. Ihan mitä vaan. Kukaan ei katso ja vastuu on täydellisesti sinun. Sinä ja sinun sisäinen äänesi keskenään. 

  1. Itsensä promo

Omien kykyjen ja taitojen myyminen käy välillä yli voimien. Pitää vielä kirjoittaa slogan ja mainoslause, joka näyttää itseäsi parhaassa valossa. Vähän kuin photoshop omalle imagolle.  

  1. Näkee uusia paikkoja

Näkee, jos jaksaa katsoa. Elämä pitää osata järjestää oikealla tavalla, että siihen jää aikaa ja voimia. Itsensä piippuun ajamisen jalo taito ei katso olinpaikkaa.

  1. Vapaus tulla ja mennä

Maailma ei ole valmis sinun elämäntyylille. Monissa maissa lait voivat olla sellaiset, että tietämättäsi rikot niitä työskentelemällä sen maan alueella. Huomioon pitää ottaa verotusasiat, lakipykälät, vakuutusasiat ja viisumikäytäntö. 

  1. Epäjärjestys

Epävarmuustekijä, joka säestää diginomadien elämää. Sen joutuu sietämään. 

  1. Vapaus

Olet vapaa kuin lintu. Samalla tavalla ruoan etsiskelyyn menee valtaosa ajastasi. Olkoon se sitten toimeentulo nimeltään. Olet vastuussa kaikesta ja vapaata riistaa isommille tekijöille. Silloin kuin olet palkkalistoilla, vapautesi on rajoitettu kultaiseen häkkiin. Valinta on omasi.

Diginomadin elämän varjopuolet

Lue lisää:

Diginomadina Portugalissa

Diginomadina Thaimaassa 

Virtuaalimaailman paratiisi ja Diginomadien luvattu maa – Viro

Hop Into My Boots – Vegaanipariskunta, joka siirsi elämänsä Suomen ulkopuolelle ja palasi sitten takaisin. 

Vieraskynästä: Kävelevä katastrofi – elämää Portugalissa

Diginomadin elämän varjopuolet

Kuva-arkisto: © 2000-2024 VIA PER ASPERA AD ASTRA

Yksi vastaus artikkeliiin “Diginomadin elämän varjopuolet, jotka aukeavat vain suomalaisille

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.