Delegoi tarvittaessa

Mistä löytyy aikaa bloggaamiselle, jos kalenteri on jo muutenkin täynnä? Varoitus: Osa ratkaisuista edellyttää lähtemistä omalta mukavuusalueelta.

aikaa bloggaamiselle - delegointi

Jos tehokkuusoppaisiin on uskominen,  pitää delegoida kaikkea, jossa itse ei ole ammattilainen. Siihen nyky-yhteiskunta perustuukin: jokainen tekee vain sitä, missä on expertti. 

Työelämässä delegoiminen käy jokseenkin helposti. Kunhan löytyy pelinappulaa, jolla delegoinnin kattaa. Tai kekseliäisyyttä työn laistamiseen. 

Bloggaamisessa homma on helppoa. Delegoida voi kaikkia osa-alueita – sivujen rakentamisesta itse kirjoittamiseen. (7 kamalaa paljastusta bloggaamisesta, joita en ikinä haluaisi saada selville

Bloggaajat ovat silti kaikkein hitaimpia lämpenemään delegoinnille omalla alueellaan. Bloggaaminen koetaan aika henkilökohtaiseksi alaksi. 

Yritysbloggaaminen ja nettikaupat ovat asia erikseen. Siinä yhteydessä se on työkalu. Oma blogi, vaikka se olisi jo itsessään elinkeino, on niin rakas, että sen päästäminen toisten käsiin hirvittää. 

Bloggaamisen valmentajat ovat aina sitä mieltä, että se kaikki kannattaa ulkoistaa. Kyllä ja ei. Ulkoista, jos et osaa, etkä halua oppia. Muuten monia asioita kannattaa tehdä itse.

Voi toki tilata uuden logon tai pyytää apua ulkoasun suunnitteluun, että bloggaamiseen jää aikaa.

Muut osa-alueet, joista saa delegoinnilla lisäaikaa bloggaamiselle. Tai elämiselle, jos bloggaaminen loppujen lopuksi ei kiinnostakaan  🙂

  1. Siivous. Älä vinku, ettet jaksa. Palkkaa siivooja. Ammattilainen osaa puhdistaa pintoja tehokkaammin ja paremmin kuin sinä itse. Häntä on opetettu siihen. Kokemusta on. 

  2. Ruoanlaitto. Jos et jaksa, niin älä jaksa. Palvelu on tilattavissa esim. catering-yrityksiltä. On erilaisia ruokaloita, puolivalmisteita, palveluita. Luova ruoan tilaaminen puhelimitse käy yhtä lailla.

  3. Autonkorjaus. Jos sinä tai miehesi ette ole automekaanikkoja, ei itseään kannata rasittaa edes renkaiden vaihdolla. Kympin edestä ei kannata tuhlata tuntia siihen hommaan. Jos autotallissasi on autonosturi, sitten pääsen syömään sanani. Pyörien pultit ovat silti yhtä tiukassa kuin ilman nosturia.

  4. Pyykkäys. Jos sinulle jäi vielä vähän rahaa, vaatehuollon voi myös ulkoistaa. Kuivapesulat tekevät myös tavallista valkopesua esim. vuodevaatteille. Se ei ole edes kallista.

  5. Kaupassakäynti. Ruokaa voi tilata kotiin. Yleensä kaikki tulee ehjänä jääkaappiin asti. Suurimmaksi osaksi myös juuri sitä, mitä tilasit ja aika tuoreena. Kunhan muistat olla kotona oikeaan aikaan. Muu tavara tulee kätevästi smartpostiin tai kuriirilla kotiovelle asti. Suosittelen smartpostia: se on hyvä syy suorittaa se päivän 10 min kävelylenkki. Jos postiin on 30 km matkaa, kuriiri on parempi ratkaisu. 

  6. Lasten kasvatus on jo aika pitkälle ulkoistettu koululle. Se on tavallaan ymmärrettävää: harva tavallinen kansalainen on suorittanut pedagogisen minimin varhais-, koulu- sekä aikuisopetuksessa. Jos muitakaan ongelmia ei ole havaittavissa – (koulukiusaamista, psykologisia ongelmia tai oppimisvaikeuksia – oppimisprosessiin ei kannata puuttua. Olen kuullut sen viisaalta kasvattajalta. Itse en enää edes pärjää omalle pojalle niissä aineissa, joita hän opiskelee koulussa. Lapsi on 10.

  7. Äitiys/Isyys. Delegoi pois, jos et enää jaksa. Välillä riittää pieni hetki palautumiseen: lapset mummolaan, hoitajalle, avustajalle, miehelle/naiselle, kaverille. Välillä pitää osata luopua kokonaan, paitsi yleensä siihen tarvitaan sosiaaliviranomaisia, koska harvoin se päätös lähtee omasta tahdosta. Ikävä kyllä ei sen takia, että itse haluaisi pitää ne lapset, mutta koska yhteiskunta on sitä mieltä, että äidin/isän on pidettävä äitiydestä/isyydestä kiinni kynsin hampain, vaikka ratkaisu vahingoittaa lasta joko henkisesti tai fyysisesti. 

Mistä löytyy aikaa bloggaamiselle?

Bloggaaminen Archives
Kotityöt ArchivesAviokoulu.com

Mistä löytyy aikaa bloggaamiselle?

Kuvitus: Happy Color®

5 vastausta artikkeliin “Delegoi tarvittaessa

  1. Delegointi kannattaa, jos ei halua palaa loppuun. Kukaan ei pysty ikuisesti tekemään kaikkea, vaikka yrittäisi. Jokainen voi olla super ihminen hetken, mutta nykyisessä maailmassa et voi hallita kaikkea mitä vastaan tulee.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.