Kotitoimiston ergonomia

Kotitoimiston ergonomia by Happy Color

Tällä hetkellä tapahtuva työympäristön muutos koskee monia tavallisia ihmisiä, joista tuli yhtäkkiä etätyöläisiä. Kotitoimiston ergonomia

Kieltämättä etätyössä on valtavasti plussia. (Niitä on lueteltu postauksessa Valojen tarinat – Kotitoimisto)

Tänään keskityn kuitenkin pulmakohtaan, joka tulee vastaan silloin, kun ryhdytään innokkaaksi etätyöläiseksi. (Tai diginomadiksi; diginomadien asioita puidaan eri artikkelissa, koska silloin asia on mutkikkaampaa).

Etätyöläisten ergonomia

Niin kauan, kun minulla oli oma mukava ja kallis toimistotuoli (useita itse asiassa), minun ei tarvinnut pakottaa päätäni näillä asioilla. Vaikka olen tehnyt töitä kotoa käsin yli vuosikymmenen, ergonomia ei koskaan ollut pullonkaulana. Olen suhtautunut omaan kotitoimistoon kuin työpaikkaan, jota sisustetaan sen mukaisesti: 8 tunnin työpäivää varten. 

Paniikki iski vasta karanteenin alkaessa. Kovan luokan ulkoilijana olen joutunut neljän seinän sisälle kuukausiksi, jonka aikana mihinkään isoihin liikuntaharrastuksiin ei ollut mahdollisuuksia mukaan lukien taloyhtiön suljettu uima-allas. Minulle selvisi hyvin nopeasti, että monella kollegallani on sama ongelma. 

Olen tapani mukaan lähtenyt tutkimaan, mitä asialle voi tehdä ja törmäsin Instagramissa mainioon tiliin: Jenni | Lifestyle & Wellness (@jennisofiah)

Jenni on personal trainer ja kuntokeskusvastaava, jonka ulosanti oli niin positiivista ja inspiroivaa, että se suorastaan potkaisi minut liikkeelle, vaikkakin oman pihan rajojen sisällä.  Sen takia olen ottanut häneen yhteyttä ja pyysin apua ergonomiasta kertovan jutun toimittamisessa. 

// Jenni Sofia Harju: Etätyöläisen ergonomia ja taukojumppa 

Kotitoimiston ergonomia

Kuvitukset: Happy Color (R)

Kotitoimiston ergonomia

Visits: 81