Kuvankaunis

Kuvankaunis – ikonisten hoitotuotteiden mysteeri.

Tätä mysteeriä olen yrittänyt usein ratkaista: miksi jotkut ihonhoitotuotteet saavat ikonisen imagon? Mihin se imago perustuu? 

Kerran saavutetusta imagosta pidetään kiinni kynsin hampain, vaikka välillä tuntuu että aika on ajanut itse tuotteesta ohi tai markkinoille on tullut monta muuta vastaavaa tai parempiakin tuotteita.

Tämän hetken teollisen kehityksen nopeudella mikään tuote ei ole ainutlaatuinen pitkää aikaa. Välillä tuntuu siltä, että on olemassa vain muutama laboratorio, jotka kehittävät kosmetiikkatuotteita ja sitten myyvät omat knowhowt brändeille, jotka sitten liimaavat päälle oman logonsa. Ja onkin valmista!

Voin olla väärässäkin ja jokainen brändi yrittää vimmatusti keksiä omaa polkupyöräänsä. Lopputulos on yleensä aika yllätyksetön: heidän polkupyörässään on pari pyörää, ohjaustanko ja runko. Jos tuuri käy, se jopa kulkee eteenpäin ja sillä pääsee pisteestä A pisteeseen B. Kosmetikkatuotteen kohdalla se tarkoittaa sitä, että se jopa toimii tarkoituksenmukaisesti.

Miten esineestä tulee ikoni? 

Välillä myytti luodaan keinotekoisesti. Tämä on mainostajien suuri salaisuus, jota tosin opetetaan jo kauppiksessa. Vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten ikonien luominen oli helpompaa, koska valikoimat olivat suppeampia. Nyt se sama rumba kestää pidempään ja maksaa enemmän. Kaikkien suurimpien kanavien lisäksi pitää tyydyttää erilaisten markkina-alueiden tarpeet ja hiljentää valtava armeija vaikuttajia. Se johtaa sellaisiinkin markkinointi-kukkasiin kuin “sopii kaikille ihonväreille”. 

Olen myös kokeillut suurimman osan niistä tuotteista. Joihinkin olen itsekin ihastunut ja osa jäi täydeksi arvoitukseksi, mikä juju tuotteessa on.

1.

Vaikkapa tämä Estee Lauderin sarja. Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex 

Oudon hajuinen, epäesteettisen ruskea mönjä. Aamulla näytän siltä kuin minua olisi hakattu tai olisin juonut monta päivää putkeen.

Kuvassa on testerit uudistuneista tuotteista. Olen kokeillut aikaisempaa koostumusta, mm. myyntipullossa. Eroa en havainnut. Tein kuitenkin kauniit kuvat, että jotain hyötyä niistä sitten olisi. Tähän mennessä en ole tavannut ihmistä, joka olisi tätä tuotetta käyttänyt ja olisi tyytyväinen. Onko teillä kokemusta? Toimiiko se kenelläkään?

2.

BIODERMA Sensibio H2O Makeup Removing Micelle Solution

Se on taas tuote, joka lunastaa lupauksensa. Olen kokeillut monia mitselaarivesiä ja putsareita, mutta tämä on silti omassa luokassaan paras: se ei kuivata, puhdistaa perusteellisesti eikä ärsytä ihoa. 

Tästä tuotteesta hyvin kattavasti kirjoitti Virve Fredman postauksessaan Paras misellivesi: Bioderma Sensibio H2O | Bioderma Suomi. Se on vuodelta 2017, mutta tähän mennessä mikään ei ole muuttunut. Tuote on edelleen yhtä hyvä. 

3.

N°5 | CHANEL

Kuvankaunis ikonisten hoitotuotteiden mysteeri chanel n5

Mielestäni hajuveden tuoksu on niin makuasia, että on jotenkin hassua osoittaa sormella yhtä tuotetta. Onneksi viidessäkymmenessä vuodessa teollisuus on kehittynyt sen verran, että hyviä ja laadukkaita tuoksuja on tarjolla joka makuun, ettei kaikkien tarvitse haista samalle parfyymille.

Omat suosikkini löytyvät sekä edullisesta että vähän kalliimmasta päästä ja on paljon muitakin samassa luokassa olevia tuoksuja. Sellaisia raikkaita kukkaistuoksuja, joissa on nolla prosenttia mielikuvitusta ja glamouria. No, tylsää… 

Laitoin tänne vähän kuvia piristämään tunnelmaa. 

4.

Kuvankaunis ikonisten hoitotuotteiden mysteeri YSL radiant touch eleven.fi

Yksi ikonisena pidetty tuote on pitkään ollut minullakin käytössä Touche Éclat Radiant Touch

Nyt olen vaihtanut DIORin FLASH LUMINIZER Radiance booster pen (sävyt 500 Pearly Vanilla ja 800 Pearly Pink). Ne eivät kuivata silmänympärysihoa yhtä paljon kuin YSL:n tuote ja pieni määrä hileitä peittää rypyt mukavasti. 

5.

Eight Hour® Cream Skin Protectant – tässä on kyllä yksi arvoitus. Olen joskus pyörittänyt käsissä sen tuubia, joka tuli jonkun toisen tuotteen kylkiäisenä. En ole tähän mennessä keksinyt, mihin muuhun tarkoitukseen sitä voi käyttää kuin haljenneiden kantapäiden voiteluun, koska sen haju ajaa minut hulluksi. Muistaakseni annoin jollekin. 

6.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear 24H Foundation Hyvä tuote, jos iho kaipaa pakkelikerrosta. 

7.

Nuxe Oil Floral

Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil – Nuxe – hyvä öljy, mutta se haju… Olen käyttänytkin sitä, paremman puutteessa. 

Onneksi joku muu on valittanut samaa ja nyt markkinoille on tullut Huile Prodigieuse Dry Oil Floral. Pitää kokeilla, joko nyt helpottaisi.

8.

Bi-Facil Waterproof Eye Makeup Remover – se kyllä toimii hyvin, mutta ei sovi herkille silmille. Juuri sellaisille kuin omani 🙁 .

9.

Elnett

L’Oréal Paris Hairspray by Elnett for Strong Hold & Shine Sehän on vain hiuslakka, varsin tavanomainen sellainen. Haisee hiuslakalle ja liimautuu hiuksiin kuin tauti. 80-luvulla minäkin sitä käytin. Nyt on huomattavasti parempiakin vaihtoehtoja. Voi olla, että se ei vaan sovi minulle. Minulla on kevyet, ohuet ja kuivat hiukset, joille riittää kolmas osa tämän tuotteen vahvuudesta pysyäkseen kuosissa. 

10.

Benefit Cheek Stars Mini Reunion Tour Blush & Bronzer Palette Olen erehtynyt ostamaan tämän tapaisen paletin vain todetakseni, että siinä on se sama vika, mikä kaikissa muissakin puuutereissa ja poskipunissa: se kuivattaa liikaa. Värit olivat kyllä upeita, mutta siihen jäi, niin paletti kököttää käyttämättömänä hyllyllä. 

Benefitin hinnat ovat toki huomattavasti edullisempia kuin niiden merkkien, mitä käytän, DIORin ja Givenchyn, sen takia halusinkin kokeilla. Harmi kyllä, tällaiset kokeilut loppuvat minulla aika usein floppiin.  

Benefit Cheek Stars Mini Reunion Tour Blush & Bronzer Palette

11.

ikonisten hoitotuotteiden mysteeri eyelash curler shu uemura

Eyelash Curler – Shu Uemura Art of Beauty – en ole kokeillut tätä työkalua ikinä. Enkä kokeile. Olen yleensäkään vain kerran yrittänyt käyttää ripsien taivutinta ja minulle riitti. Silmiin tökkiminen jollain esineellä loppuu aina samaan: silmäni alkavat vuotaa. Tunnin päästä voi olla, että saan ne kuntoon. Kokemattomana minulla on omat epäilykseni: onko ripsentaivuttimissa eroja? 🤔 Kuvissa ne näyttävät kaikki samalta. 

12.

NARS Cosmetics Blush, sävy Orgasm. Tätä kehutaan niin vuolaasti, että on varmaan pakko kokeilla joskus. Kunhan saan DIORin poskipunan loppumaan joskus tällä vuosisadalla.

ikonisten hoitotuotteiden mysteeri nars orgasm

13.

ikonisten hoitotuotteiden mysteeri joe blasco

Joe Blasco Ultrabase™ – mainio tuotesarja, jos olet esiintyjä tai vloggaaja. Myös jokunen pigmntointiongelma peittyy sen alle. En ole itse koskaan edes harkinnut ostamista, mutta olen ollut pari kertaa meikattavana Joe Blascolla ammattilaisten käsissä. Levittäminen vaatii huippulaadukkaita työkaluja ja tunnin pakertamista. En sellaista jokapäiväistä rumbaa jaksaisi. Meikkivoitteen pitää näyttää siltä, ettei sitä ole lainkaan ja levittäytyä kuin unelma. 

14.

Naked Reloaded Neutral Eyeshadow PaletteUrban Decay Tämän valmistajan tuotteet ovat nopeasti saavuttaneet suosionsa, eikä ole ihme. Moderni, laadukas, kaikin puolin pätevä valikoima. Erilaisilla ikoni-listoilla olen törmännyt juuri näihin paletteihin, vaikka mielestäni muu valikoima on yhtä mielenkiintoinen. Omaan makuuni juuri tämä tuote sopii enemmän bilehileille, arkikäyttöön valitsen huomattavasti rauhallisemman tuote (vaikka DIORin). 

Urban Decaysta olen ostanut kajalkyniä ja huulipunia. Huulipuna jäi minulla käyttämättä ja muuta kajalit ovat kovassa käytössä. 

ikonisten hoitotuotteiden mysteeri urban decay reloaded eye palette

15.

Hypnôse Doll Eyes Mascara – Lancôme – tämä oli ehdoton Never again! -tuote. Yhden harmaansävyisen olen kuluttanut loppuun, mutta mustasta luovuin yhden kokeilun jälkeen. Sen lisäksi, että silmäni kestivät sitä suhteellisen huonosti, väriä tuli sotkuun asti. Enemmän oli korjaamista kuin hyötyä.

16.

Masterpiece Max | Volumising MascaraMax Factor  Tätä käytin parikymppisenä paljon, koska se oli ainoa valmistaja, jolta sai sinisen ja ruskean ripsivärin. Se on varsin perustuote. Menettelee, mutta ei ole mikään ahaa-elämys.

17.

Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara Tähänkin olen ihastunut sävyssä Marine. Se oli syvä, harmaansininen sävy. Sen jälkeen, kun se oli lopetettu, vaihdoin muihin tuotteisiin, koska muuten mitään erikoista siinä ei ollut. 

Vältän ylipäänsä mustien ripsivärien käyttöä. Arkeen tummanruskea tai sinertävä sopii paremmin. Oman listani ykkösenä on DIORin DIOR Diorshow Iconic Overcurl Mascara ruskeassa tai sinisessä värissä. Miksi? Tässä vastaus.

Kuvankaunis – ikonisten hoitotuotteiden mysteeri

Kuvitusseloste

Kuvitukset on somistettu Made By Karin ja Padūdė Design koruilla. Molemmat naiset ovat rakkaita ystäviäni ja tekevät koruja lähinnä tilauksesta. Karin on moniosaaja, joka asuu Tallinnassa. Hänen töitään pääsee ihastelemaan yleensä myös Tallinnan Käsityömessuilla, jotka nekin nyt ovat netissä ensi huhtikuuhun asti (ainakin).

Karinin korut ovat yleensä hillityn tyylikkäitä, sopivat hyvin skandinaaviseen tyyliin ja työvaatetukseen. Näissä koruissa painopiste on kivien luontaisessa kauneudessa, harmoniassa ja sisäisessä hehkussa. 

Karin teki minulle paljon täsmäkoruja tiettyyn asuun tai tietyistä kivistä. Monesti tilasin 3-4 osaisen setin, jonka osia pystyi yhdistämään eri tavoin ja jolla pääsi raikastamaan pliisun asun eri päivinä. 

Padūdė Design -merkkiä luotsaava Zivile asuu Kaunasin lähellä. Hänen töissään loistaa koko värien skaala. Ratkaisut ovat epätavallisia. Hän teki minulle paljon transformer-koruja, joita pääsee käyttämään esim. rannekoruna, kaulakoruna, eri pituuksina tai irrottaa niistä osia korviksiin.

Kuvat: VIA PER ASPERA AD ASTRA ja valmistajat.

Kuvankaunis – ikonisten hoitotuotteiden mysteeri

Beauty Archives

Kuvankaunis – ikonisten hoitotuotteiden mysteeri

4 vastausta artikkeliin “Kuvankaunis

 1. Osa listaamistasi tuotteista on tuttuja ja joista itse tykkään. Pitääkin jossain vaiheessa kokeilla tuota Diorin versiota tuosta YSL:n valokynästä.

  Itse tykkäsin tuosta Estèe Lauderin Anvance Night Repair seerumista ja mulla oli kyllä ihan eri tuntemukset. Tuota kuvassa näkyvää silmanympärys tuotetta en oo kokeillut tai veikkaan sen olevan se.

  1. Kai se riippuu ihon tarpeista ja koostumuksesta. Kuvassa on, joo, saman sarjan silmänympärystuote. Se oli siedettävä, mutta ei mitään erikoista. Toki, se sulle voi sopia, jos muuten sarja oli kaikin puolin oma tuote.

   Diorin valokynä tuntuu entistä paremmalta, kun ikää tulee lisää, YSL alkoi olla jo turhan kuivaa.

   Samassa postaussarjassa olen tehnyt myös oman listan niistä tuotteista, jotka oli ainakin minulle sopivia ja tuloksiakin näkyi. Tosin, ikä, ihotyyppi ja muut seikat voivat vaikuttaa lopputulokseen ratkaisevasti.

  2. Hei Marina! Kävin selaamaan blogiasi hieman tarkemmin, ja oli varsin pätevä tapaus. Minua olisi kiinnostanut tietää pikkusen enemmän puitteista: minkä ikäisestä ja tyyppisestä ihosta on kyse, että pystyisin suhteuttamaan sen omaani. Voisitko kertoa edes sinnepäin vähän? Jos sinä et haluaa paljasta se asiat julkisesti, voisit kertoa myös privaatisti. Tai oletko kirjoittanut joskus jotain postausta, jossa ne asiat tulee esille?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.