Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni – kohti uutta seikkailua

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni – kohti uutta seikkailua.

Minulla on ilo esitellä teille uusin vieraskynäpostaus, FinnsAway ja Elämää Nomadina -bloggaajien Annen ja Tonin kynän alta.

Elämää diginomadeina ja lemmikkivahteina

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni - kohti uutta seikkailua
Kyproksella tehtiin useita talonvahtikeikkoja samassa paikassa, pitäen huolta neljästä koirasta ja viidestä kissasta.

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni – kohti uutta seikkailua.

Elämässä pitää olla unelmia, mutta myös tahtoa toteuttaa niitä! Me jätimme urat, oravanpyörän ja elämän Suomessa taakse, jotta olisimme vapaita matkustamaan maailmalla ja kokeilemaan siipiä paikkariippumattomina yrittäjinä.  Vuodesta 2017 olemme viettäneet kiertolaiselämää ympäri Eurooppaa ja muun muassa Meksikossa ja Keski-Amerikassa, ollen välillä hieman pidempiä jaksoja paikoillaan, usein talon- ja lemmikkivahteina, ja välillä tiiviimmin tien päällä uusiin maihin ja paikkoihin tutustuen. Syksyllä 2020 lanseerasimme englanninkielisen matkablogin rinnalle suomenkielisen Elämää Nomadina -sivuston, jossa paitsi julkaistaan matkapäiväkirjaa, kirjoitetaan paikkariippumattomuuden tuomasta vapaudesta ja toisaalta myös kiertolaiselämän haasteista.

Mistä kaikki alkoi?

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni - kohti uutta seikkailua
Joulunvietossa Espanjan Andalusiassa Scobi koiran kanssa.

Matkustaminen on ollut meille rakas harrastus ja henkireikä jo pitkään, ja ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka tehtiin vuonna 2005. Ennen nomadielämään hyppäämistä käytännössä kaikki mahdolliset lomapäivät ja ylityövapaat käytettiin ulkomaanmatkoihin, ja käytyjä maitakin kertyi 12 vuoden lomareissujen aikana liki 60. Näillä matkoilla tuli nähtyä ja koettua monenlaista, mutta vain muutaman viikon mittaiset reissut tuntuivat aina jäävän vajaaksi, ja jossain vaiheessa huomattiin, että uusi matka oli suunnitteilla jo ennen kuin edellinen oli päättynyt.

Haave pidemmästä irtiotosta, esimerkiksi vuoden reissusta eli pitkään, mutta muuttui jossain vaiheessa vielä tavoitteellisemmaksi, hypyksi pois Suomesta ilman paluulippua. Vuoden 2017 alkuun mennessä oli syntynyt päätös irtisanoutua töistä, perustaa yritys, myydä kaikki omaisuus ja aloittaa uusi elämä. Muutamaa kuukautta myöhemmin suljettiin tyhjän asunnon ovi, ja siitä asti ollaan oltu kiertolaisina tien päällä. Välillä pyöritään ympäri Eurooppaa omalla autolla, toisinaan taas seikkaillaan kauempana merten takana. Työt muun muassa nettisivujen suunnittelun ja sisällöntuotannon parissa kulkee koko ajan mukana, joten mistään varsinaisesta lomailusta tässä nomadielämässä ei ole kysymys. Myös diginomadin arki tarkoittaa usein pitkiä työpäiviä koneen ääressä, vaikka elämässä onkin paljon enemmän vapautta kuin ennen.

House sitting ja diginomadismi

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni - kohti uutta seikkailua
Meksikon upeassa San Miguel de Allendessa hoidettiin isoa taloa ja kahta kissaa.

Kolmen ja puolen vuoden aikana meidän matkustustahti on alun ”ahmimisvaiheen” jälkeen hidastunut, ja viimeisen kahden vuoden aikana ollaan tehty paljon house sitting -keikkoja, eli oltu talonvaihteina ja/tai lemmikkivahteina ihmisten asunnoissa heidän ollessaan lomalla tai muuten pois kotoa. House sitting on ollut meille ihan mahtava löytö, sillä se mahdollistaa kodinomaisen asumisen, ja parhaassa tapauksessa talonvahtihommien kautta saa uusia kaksi- ja nelijalkaisia ystäviä ympäri maailmaa. Meillä oli onni tehdä pitkiä talonvahtipestejä myös koronan runnellessa maailmaa, ja lockdownien pysäyttäessä matkustamisen ja liikkumisen.

House sitting on vaihtotaloutta, jossa raha ei vaihda omistajaa, vaan talon isännät saavat maksutta turvallisuutta omaisuudelleen ja hoitajan lemmikeilleen, ja puolestaan talonvahdit saavat asua isäntien kodissa maksutta. House sitting on ainakin meidän mielestä loistava vaihtoehto digital nomadeille ja muille pitkään matkustaville ja reissun päältä työskenteleville. Tähän mennessä me ollaan oltu talonvahteina Portugalissa, Kyproksella, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Meksikossa ja USA:ssa. Jos talonvahtipestit voisivat kiinnostaa myös sinua, suosittelemme liittymään Trusted Housesittersiin (tämän linkin kautta saat jäsenyydestä alennusta ja me saadaan alennusta vuosimaksusta), josta löytyy runsaasti avoimia paikkoja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolella.

Diginomadismin tulevaisuus?

Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni - kohti uutta seikkailua
Ranskan Dordognessa tutustuttiin kissavahtipestin ohessa lähialueen linnoihin ja muihin nähtävyyksiin.

Niillä aloilla, missä etätyöt ylipäätään ovat mahdollisia, korona on lisännyt niiden määrää huimasti. Entistä useammat työnantajat luottavat siihen, että töiden tekeminen voi luonnistua muualtakin kuin toimistosta käsin, jopa aiempaa tehokkaammin. Kuinka suuri osa näistä uusista etätyöntekijöistä Suomessa ja maailmalla tulee palaamaan kiinteään toimistoon koronan jälkeen? Voisiko tulevaisuudessa lupa paikkariippumattomaan etätyöskentelyyn myös ulkomailla irrota työnantajalta helpommin? On mielenkiintoista nähdä, miten työelämä ja matkustaminen muuttuu, ja vaikuttaako tämä kaikki paikkariippumattomasti töitä tekevien digital nomadien määrään.

Harkitsetko sinä pidempää irtiottoa maailmalla tai paikkariippumattomasti työskentelemistä? Jaamme mielellään kokemuksia ja vinkkejä! Liity mukaan Elämää Nomadina FB-ryhmään, tai seuraa meitä FinnsAwayn FB-sivulla ja Instagramissa!

FinnsAway blog – nomad life and travel adventures 

Diginomadit ja lemmikkivahdit

Diginomadien Maailma Archives

Diginomadit ja lemmikkivahdit

Visits: 106

2 vastausta artikkeliin “Diginomadit ja lemmikkivahdit Anne ja Toni – kohti uutta seikkailua

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.