SEO Kellokortilla

Aika, joka meni siihen, että Yoast hymyili minulle leveästi. SEO kellokortilla

SEO kellokortilla
SEO kellokortilla by Happy Color®

Olen juuri lukenut kaksi kirjoitusta, missä bloggaajat luettelivat aikoja, mitä heillä menee kirjoittamiseen, seottamiseen ja kuvittamiseen. Joko olen niin onnettoman hidas kirjoittamaan tai turhan perfektionisti. Minulla menee yhden postauksen kirjoittamiseen ja viimeistelemiseen pari päivää. SEO kellokortilla

Kun raaka teksti on valmis (3-5 tuntia), on pakko pitää taukoa.

Mallina Bloggaajan Arki Portugalin Algarvessa -postaus (vaihdoin lennossa postauksesta toiseen 😁). 

Sanamäärä: 1186

Kuvien määrä: 28 + 1 video

Linkkien määrä: 5

Alkuperäisen artikkelin alkupiste oli 18.8.2020 klo 21.15. Teksti oli valmis nopeasti, mutta jäin miettimään viimeistelyä. Kello viittä vaille kolme lähetin oikolukuun. Eli 5t 40 min, josta puolitoista tuntia meni iltapalaan, kahvitteluun ja jaloitteluun.  

Seuraavan kerran palaan postauksen pariin 20.8.2020 klo 15.30. Nyt alkaa varsinainen SEOttaminen.

  1. Valitsen kuvat. Nimeän kaikki uudelleen sisältämään postauksen otsikon, niin kuin oikeaoppisesti kuuluu tehdä. Ja samalla pienennän ne WP kelpoiseksi. Normaali, kännykälläkin otettu kuva on 4-7 MB. Joitakin kuvia joutuu suoristamaan. Aikaa siihen uppoaa 1 t 15 min.
  2. Lataan kuvat WP:siin ja lisään otsikot, metat ja kuvatekstit. 30 min.
  3. Googlaan hakusanoilla “Bloggaajan arki” ja saan 646 000 tulosta 0.49 sekunnissa. Uskallanko julkaista postaukseni näin yleisillä avainsanoilla? Päätin, että tällä kerralla riskeeraan sijoituksella ja käytän tämän yhdistelmän. (10 min)
  4. Sanayhdistelmä huokuu arjen luksusta ja hausta tulee liuta hienoja ja vielä hienompia kuvia, mitä nimekkäät bloggaajat sinne ovat syöttäneet. Uskallanko edes kutsua itseäni bloggaajaksi? Millä kyljellä olen kiinni siihen joukkoon? Jaan selailemaan toisten kuvia, vaikka ei saisi. Pyykkivuoria, likaisia astioita eikä kakkaisia vaippoja niissä ei näy. Otan sen oppitunniksi siitä, miltä bloggaajan arjen kuuluu näyttää (30 min).
Hakutulokset
  1. Otan kahvin ja aloitan postauksen kuvittamisen (20 min). 
  2. Linkkien määrä on postauksissa yleensä ylenpalttinen, joten siihen ei uppoa kuin hetki. Muutan linkkien asetukset asianmukaiseksi (10 min)
  3. Minun kaikkein suurin päänvaiva on avainsanojen vähäinen määrä. Tosin, arki ja arjen on kaksi eri sanaa Yoastin mielessä. Lisään avainsanat pariin otteeseen kuvateksteihin ja lopetan siihen. Saa riittää (15 min).
  4. Näyttää valmiilta. Tosin, SEOttamiseen upposi yli 3 tuntia.

Mietin itsekseni, miten ihmeessä pystyisin suoriutumaan tästä tehtävästä puolessa tunnissa. Ehkä parin vuoden päästä tämä vaihe muuttuu niin rutiiniksi, että sen pääsee tekemään vasemmalla takajalalla. Kärsiikö sitten lopputulos? Saadaan nähdä 🙂

BLOGGAAMINEN ARCHIVES

Uusi alku Archives

Bloggaajan arki (Ulkomailla)

Bloggaaminen kuin ammatti. Kirjoittaminen ja kaupallisuus.
Hakukoneoptimointi bloggaamisessa.