Minun Lempiblogit ja Bloggaajat

Minun Lempiblogit ja Bloggaajat esittelyssä. SUOMI EDITION

Olen päivittänyt tämän listan 7.8.2020 – löysin uutta mainiota luettavaa. Volume 2 on tässä!

Päivitetty ja laajennettu lista: Lukulistalla – Lempiblogini (Vol.3) 

Bloggaaminen on tässä asiassa samanlaista kuin muut kirjallisuuden lajit. Ei muiden teoksia voi olla lukematta, jos haluaa itsekin vaikuttaa tietyssä genressä. On muutenkin kiva välillä olla siinä pelkääjän penkillä 🙂

Blogimaailmassa on nykyään niin paljon tarjontaa, että jokaisessa bloggaamisen lajissa pääsee valitsemaan itselleen sopivaa lukemista. Sanoisin niin, että voi selailla niin kauan, kunnes löytää oman bloggaaja-sielunkumppanin. 

Blogipostaukset ovat yleensä hyvin omaperäisiä ja varsin henkilökohtaisia tekstejä, vaikka poikkeuksiakin löytyy. Välillä hyvällekin kirjoittajalle sattuu huonoja päiviä. Yleensä ilmiö on hyvin tilapäinen.

Minä en lähde laittamaan kirjoittajat paremmuusjärjestykseen, en anna arvosanoja enkä kerro sisällöstä sen enempää. Tutkikaa itse.

En väitä, että olisin lukenut alla mainitut teokset kannesta kanteen. Jotkut aiheet skippaan kokonaan, mutta näihin blogeihin palaan aina takaisin. 

Heidin Italia

“Lifestyle-blogi Italiasta – Olen asunut Italiassa vuodesta 2004, ja aikamoista vuoristorataa nämä vuodet ovat olleet.”

Heidi

Heidillä on useita blogia, mutta tämä on lempiosani. Ihan vaan kuulumisia, tarinoita tavallisesta elämästä, mutta niin mukaansatempaavia ja rehellisiä, että välillä tulee tippa silmään. 

Inspiroiva kuvamateriaali. 

Hop Into My Boots

“Kolmekymppinen suomalaispariskunta, joka siirsi elämänsä Thaimaan Koh Samuille”

Hanne ja Markus

Kun itsekin olen sarjamaahanmuuttaja, minua kiehtoo lukea muiden ulkosuomalaisten seikkailuista. Thaimaa on sellainen paratiisi(muuttohaave)kohde, josta on mielipiteitä ja ennakkoluuloja, mutta vain vähän pätevää tietoa. 

Minua kiinnostavat Thaimaata enemmän kekseliäät projektit ja hauskat ideat, joita blogissa esitellään. Sulavat tekstit ja hienot kuvat. Lukeminen on puhdasta iloa.

Kiviä Korkokengissä

Jaana, Kiviä korkokengissä, Minun Lempiblogit ja Bloggaajat
Kiviä Korkokengissä

“Hullun hyvä blogi arjessa kompuroinnista, yrittämisestä, retkeilystä, liikunnasta ja törrrkiän hyvästä ruoasta” 

Jaana

Jaana kirjoittaa ikään kuin tavallisesta arjesta, mutta teksti on lumoavaa. Siinä blogissa on se jotakin, miksi palaan siihen aina vaan uudestaan. Toivoisin vaan, että hän kirjoittaisi useammin.

PS Jaana lopetti bloggaamisen ainakin tässä osoitteessa 🙁

Pennitön uneksija

Lempiblogit ja bloggaat
Pennitön uneksija

“Kirjoituksia elävästä elämästä, eläimistä, yrittämisestä, työttömyydestä – sopivasti hyvässä sekamelskassa!”

Eija

Löysin harvasanaisen Eijan Jaanan blogin kautta. Hän kirjoittaa suhteellisen harvoin, mutta niin taidokkaasti, että jokainen sana koskettaa. Luettuani hänen postauksensa huomasin ajattelevani aika usein: ai, tästäkin näkökulmasta elämän voi nähdä, ei tullut mieleenikään. Erikoisinta on se, että Eija kirjoittaa vakavista asioista, mutta lukemisesta jää aina positiivinen ja voimaantunut tunne.

PS Eijan blogia ei enää löytynyt. Toivottavasti häiriö on väliaikainen…

Big in Business

Big in Business, Minun Lempiblogit ja Bloggaajat
Big in Business

“Elämää, bisnestä ja kipuilua – skaalalla joka ei mahdu muotteihin”

Irina

Tämä bloggaaja suorastaan vie sanat suustani. Hän kirjoittaa juuri niistä asioista, mitä itsekin pohdin. Välillä niinkin hassusti, että minulla on jo luonnos ja sitten häneltä ilmestyy juuri samanlainen postaus. Niin, kumpi meistä on ajatustenlukija? 😉

PS Irina posti bloginsa Bloggerista. Toivottavasti hän palaa areenalle joskus. Hänen bloginsa oli ehdottomasti lukemisen arvoinen mainiona tiedonlähteenä.

Laura Linnea

“Blogissa eletään ekologisesti, matkustellaan kotimaassa ja ulkomailla, retkeillään luonnossa sekä jaetaan ajatuksia arkirealismia unohtamatta” 

Laura

Nuorta innostusta täynnä oleva blogi, joka saa minutkin tuntemaan itseni nuoreksi ja vihreäksi. Laura inspiroi minut kokeilemaan uutta ja ajattelemaan arkipäivää eri näkökulmasta. Hyviä ekovinkkejä.

Reissausta ja ruokaa

“Irtiotto ulkomailla, matkailu, vegaanieläma ja rescue-eläimet”

Nimetön bloggaaja

Tämä blogi on hauska. Seikkailut ovat sitä luokkaa, että kirjoittajan puolesta jännittää, selviätkö he hengissä. Ruosteisen pakun, viikkoja kestäneen road tripin jälkeen vegaani (joka ei osaa erottaa aprikoosi- ja persikkapuusta) on vieläkin täydessä iskussa. Respect!

Seuranta-alustat

Vaikka suurin osa guruista neuvoo panostamaan sähköpostiseurantaan, minä itse en ole sitä mieltä, että se on hyvä tapa kummallekaan osapuolelle. Minä mielelläni seuraan lempibloggaajiani sitä varten suunitteluissa alustoissa kuin koukin niitä omasta sähköpostistani. Minulla on useita sähköpostiosoitteita, firmalle omat ja henk.koht. käyttöön omat. Itse joudun kahlaamaan päivittäin sadoista meileistä läpi. Minulla on kyllä erilliset postilaatikot erilaisille posteille, kaikki mahdolliset työkalut… Silti, ilmoitukset uusista postauksista hukkuvat siihen tulvaan. 

Näillä alustoilla seuraaminen on paljon helpompaa. Avaan oman syötteen silloin, kun minulla on aikaa ja fiilistä lueskella. Katson rauhassa, kuka mitäkin on kirjoittanut. Layoutiin ja helppokäyttöisyyteen on panostettu, joten silmä lepää jo ilmoituksia selaillessa. 

Blogit.fi

seuraa blogia blogit.fi

Suomen paras seuranta-alusta. Hyvin lukijaystävällinen. Visuaalisuuteen on panostettu. Seuraaminen käy helposti sydän-painikkeen kautta 💖

Lämpimästi suosittelen sekä lukijoille että kanssabloggaajille. 

blogit.fi syöte
Blogit.fi – syötteeni osa

WP Reader

follow wp reader
WP Reader – seurantapainike

Varsin kätevä työkalu niille, joilla on jo oma sivusto WordPressissa. 

Ei ole mitään hätää, jos ei ole vielä tiliä WP:ssa. Se käy yhden napin painalluksessa ja vaikkapa G-mailin sisäänkirjautumisen kautta. Helppo ja visuaalisesti hyvin suunniteltu. WP Reader:issa on myös helppo säätää, miten ja kuinka usein haluat saada ilmoitukset uusista postauksista sekä ilmoitusten laadun.

Minulla on se eniten käytössä, koska sitä kautta voi seurata blogeja eri kielillä ja maailmanlaajuisesti. 

wp reader syöte
WP Reader – syötteeni osa

Asetuksista pääsee rukkaamaan, mitä ilmoitukset haluat ja kuin usein.

wp reader asetukset
WP Reader asetukset

Blogger 

Itse en käytä sitä kovin aktiivisesti).

Lukuluettelo on Bloggerissa sijoitettu piiloon asetusten alle.

Bloggerissa puuttuu se “Seuraa Bloggerissa” -nappi, joten URL:it joutuu lukuluetteloon syöttämään itse.

blogger syöte
Blogger-syötteeni kokonaisuudessa

Via Per Aspera Ad Astra (Blogit.fi)

Follow my blog with Bloglovin

(*) – sisältää affiliaatti-linkin

Subscribe to our newsletter!

Bloggaaminen Archives

Visits: 182

9 vastausta artikkeliin “Minun Lempiblogit ja Bloggaajat

  1. Heippa! Olipas mukava löytää itsensä ja oma blogivinkkaus täältä 🙂 Ja kiitos myös muiden blogien vinkistä, täytyykin ottaa tuosta pari vähän tarkempaan syyniin jo pelkästään esittelytekstisi pohjalta!

    “Thaimaa on sellainen paratiisi(muuttohaave)kohde, josta on mielipiteitä ja ennakkoluuloja, mutta vain vähän pätevää tietoa. ”

    Tämä on kyllä niin totta. Moni luulee tietävänsä Thaimaasta kaiken, mutta vuoden aikana olemme huomanneet etteivät he tiedä Thaimaasta mitään.

    1. My pleasure! 🙂 Toivon viettäväni monta mukavaa lukuhetkeä teidän bloginne parissa tulevaisuudessakin.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.