Kysely meneillään

Kysely matkailusta

Kysely matkailusta.

Mikä vaikuttaa matkakohteen valintaan?

Lomakautta ajatellen, kiivain matkustuskausi on nyt käsillä. Tilastokeskuksen mukaan suurin osa suomalaisista teki kesäkautena ainakin yhden matkan.  

Olen myös törmännyt vastaavaan kyselyyn matkakohteen valinnasta, miten suomalaiset valitsevat seuraavan matkakohteen. mitkä kaikki seikat vaikuttavat matkakohteen valintaan?

Googlaamalla pitäisi selvitä mitä vain. Vai? Ei ollutkaan niin helppoa, koska jokaisella kuluttajaryhmällä on omat kriteerit näille valinnoille. Yksin matkustajat ja perheelliset eivät ilmeisesti anna samoille seikoille samaa arvoa.

Jos nyt tehdään nopea kysely: mikä vaikuttaa eniten seuraavan matkakohteen valintaan?

This poll has ended (since 2 months).

Kysely matkailusta.

Kysely sulkeutuu 27.7.2024 klo 00.00

Tulokset julkaistaan 29.7.2024 klo 7.00

Kommentointi on edelleen avoinna, joten pääset ilmaisemaan mielipidettäsi tarvittaessa.


Tuloksiin voi tutustua tässä: Matkakyselyn tulokset – In Via – Live To Travel


Lue lisää:

21 vastausta artikkeliin “Kysely meneillään

  1. Me matkustetaan johonkin Euroopan kohteeseen ja vuokrataan auto. Kierrellään maata ja vuokrataan airbnb-asuntoja. Viimeiset kohteet on ollut Ranska, Irlanti, Malta ja Espanja.

  2. Mielenkiintoinen kysely! Vastaamisen lähtökohdat ja kysymyksen tulkitseminen varmaan vaikuttavat aika paljon, ja saattaa tulla vähän ristiriitaisia tuloksia sen vuoksi, esimerkiksi juuri tuohon turvallisuuskysymykseen.

    Itse vastasin siihen että kyllä vaikuttaa, mutta meidän kohdalla tämä käytännössä tarkoittaa ettei mennä mihinkään “oikeasti” vaarallisille, kuten sotatilassa oleville alueille. Noin muuten reissataan monesti sellaisilla alueilla, mitä ei varsinaisesti suositella matkakohteiksi.

    Nomadina reissatessa ajankohdalla ei ole niin merkitystä, kun matkaa tehdään jatkuvasti, mutta tietty pitää vähän katsoa mihin aikaan vuodesta liikkuu missäkin. Mielellään välttelemme sesonkiaikoja ja suosituimpia turistikohteita.

    1. Kiitos paljon kommentistanne! 
      Se on totta, tässä tapauksessa, kun en pystynyt yksilöimään otantaa millään tavalla, vastaukset tulevat olemaan aika yleisellä tasolla. 
      Toisaalta olen huomanut, että suhteessa tulokset tulevat vastaamaan keskimääräisiä tilastoja aika hyvin. Myös omakohtaisesti voin sanoa, että moni itselleni tärkeä asia, kuten vaikkapa perheystävällisyys, ei ole noussut yleisellä tasolla tärkeäksi.

  3. Kiinnostavuus on ykkönen. Laitoin turvallisuudelle EI, koska en sitä ensisijaisesti koskaan mieti. Minulle myös valo, lämpö ja vesi ovat tärkeitä, koska enimmäkseen reissaan talvella.

    1. Kiitos kommentistasi! 
      On totta, että kohteessa valitsevat olosuhteet ovat monille tärkeä kriteeri matkan valinnassa.

  4. Vastasin, että turvallisuus kohteen vaikuttaa, mutta koskee vain esim sota-alueita. Itsellä kaikki turisti”rysät” ehdottomasti pois laskuista.

    1. Kiitos kommentistasi! 
      Matkustaminen on todellakin paljon mukavampaa, jos kohde ei ole tupaten täynnä kanssamatkailijoita

  5. En mene pahimpiin kehitysmaihin, koska turvallisuus uhattuna ja en jaksa katsoa kurjuutta lomalla. Muslimimaat jätän myös väliin, koska en piittaa uskonnoista ja vielä vähemmän järjestelmistä, joissa naiset pakotetaan sukupuolensa perusteella johonkin pukeutumismuottiin.

    1. On se käsittämätöntä, miten uskontoon vedoten naisia määritellään eriarvoisiksi joissakin paikoissa tähän päiväänkin mennessä. Minäkään en pysty matkustamaan niistä kaikista tiukkapipoisimmissa maissa, koska inhoan päähineitä ja umpinaisia vaatteita. Erityisesti lomalla.
      Ja lomalla haluan nauttia rentoa tunnelmaa ja kauneutta ympärillään.

  6. Olipa hauska kysely!
    Olen näemmä poikkeustapaus mitä tulee perheystävällisyyteen ja turvallisuuteen. Ei tosin mitenkään yllättävää.

    1. Turvallisuus on kyllä pysynyt pinnalla, mutta perheystävällisyys menetti sijansa. Ilmeisesti lapsiperheet loppuivat 😁.

  7. Kiinnostavuus kohteeseen on ihan ykkönen ja muut haasteet on vaan ylitettävä kun sopiva kohdepaikka löytyy.

  8. Vastattu ja mielenkiintoista pohtiakin tätä. Ajankohdalla, suorilla lennoilla ja tällä hetkellä lasten kanssa iisillä kohteella on väliä. 10 vuotta sitten olisin vastannut varmaan eri lailla, silloin vain seikkailut mahdollisimman kaukana mielessä.

    1. Se onkin totta, elämtilanne vaikuttaa aika paljon matkailuun, sen tapoihin ja tärkeisiin kohtiin.

    1. Joo, huomasin samaa. Tällaisissa demograafisesti ympäripyöreissä kyselyissä on se heikko puoli, että eri matkustajaryhmät ymmärtävät asiat eri tavalla. Minulle turvallisuus merkitsi pitkään sen, että kohteeseen voi matkustaa lapsen kanssa. On toki olemassa turvallisuusvaatimukset, joissa ei kannata joustaa, kuten sotatilat ja poliittisesti epävakaat alueet.
      Nyt kun poika alkaa olla teini-ikäinen ja matkustaa aikuisena, asiat muuttuvat. Edullisuus alkaa painaa enemmän kuin moni muu asia. Lapsiperhe tai kolme aikuista – hintaerot ovat valtavia.
      Ja toisaalta, nyt taas kiinnostavat uudet kohteet, joihin pikkulapsen kanssa ei olisi menemistä.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.