Joulukalenteri 2023 – Luukku 13. Joulukoristeet

Joulukalenteri 2023 – Luukku 13. Joulukoristeet.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 13. Joulukoristeet.

Joulukalenteri 2023 – Luukku 13. Joulukoristeet

Joulu ei ole joulu ilman joulukuusia ja jouluvaloja. Joulukuusi ei sitten olekaan joulukuusi ilman koristeita. 

Joulukoristeita voi toki ostaa kaupasta tai joulumarkkinoilla, mutta niitä voi myös tehdä itse. Omien joulukoristeiden tekeminen on yksi hauskimpia joulupuuhia. 

Joulukoristeiden värkkääminen on kuulunut pitkään meidänkin huushollin perinteisiin, niin kauan, kun juniori oli pieni. Harvoin niistä on tullut järin hienoja, mutta se yhdessä tekeminen oli se juju eikä niinkään lopputulos. 

Kouluissa ja päiväkodeissa joulukoristeiden tekemisiin siirrytään jo marraskuun puolella. Nytkin saan ihailla vastapäisen rakennuksen ikkunoita, jotka ovat jo täydessä jouluasussaan: eskari ja ala-aste ovat meistä katsottuna toisella puolella koulupihaa.  

Nyt joulukoristeiden askarteleminen vähän jäi meillä, koska teini-ikäisten mielenkiinnon aiheet liikkuvat ihan eri sfääreissä, kuin käsillä tekemisissä. Ehkä sitten lastenlasten aikoina uusiksi 😁.

Teettekö itse paljon koristeita omaan jouluun?

Joulukoristeet.

Aikaisemmat luukut löytyvät täältä:

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

2 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 13. Joulukoristeet

  1. Meillä on varmaan useimmin kuusessa ollut vain valot ja tähti viimeaikoina. Joskus parhaimpina vaiheina taisi olla kolme kuusta. Minulla isompi ja kahdella lapsella omat pienemmät ja kaikki persoonallisesti koristeltuna 😀

    1. Joulukuusi on varmaankin se tärkein joulun merkki. Meilläkin koristeluun hyvin personaalisesti viime aikoina kun lapsi ei ole enää pieni.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.