Joulukalenteri 2023 – Luukku 3. Valkea joulu

Joulukalenteri 2023 – Luukku 3. Valkea joulu.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 3. Valkea joulu

Joulukalenteri 2023 – Luukku 3. Valkea joulu

Joulun kuuluu olla valkea. Se on laki. Vaikka harvassa maailman kolkassa se on ihan oikeasti näin, lumi on erottamaton osa joulukoristelusta, eli oikeaa tai keinolunta on pakko olla.

Yhtä harvinainen eläin on poro (ehkä ei määrältään mutta esiintymisalueeltaan), ja se ainoa oikea joulupukki asuu Korvatunturilla, mutta maailma on omaksunut ne osana jouluaan. 

Onneksi joulupukin toimisto sijaitsee Rovaniemellä, koska Korvatunturille aika harva uskaltaisi sydäntalvella. Se on myös Suomen ainoa matkailualan myyntivaltti. Kaikkea muuta maailmalta saa mielin määrin muualtakin. 

Jos tuuria ei käy ja joulu onkin enemmän tai vähemmän kylmä, mutta täysin lumetonta, niin pelastusta löytyy jouluvaloista. Sen takia Keski- ja Etelä-Euroopassa panostetaan jouluvaloihin, kun lunta ei suurimmalla todennäköisyydellä ole luvassa. Meidän onni on, että valotekniikka on kehittynyt valtavasti viime vuosikymmenillä, joten jouluvalojen poltto ei ole enää ympäristörikos ja valtava rahareikä.

Eli, ei muuta kun valoa jouluun!

Luukku 3. Valkea joulu.

Koko joulukalenteri löytyy täältä:

Referenssit:

4 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 3. Valkea joulu

  1. Kyllä, valkeaa sen olla pitää. Koko talvi. Jos toivoa saa 🙂

    1. Lumista talvia on helpompaa kestää kuin lumetonta. Toisaalta, yli puoli metriä lunta koko talvi – sekin oli liikaa 🤣

  2. Minulla on hyvät suhteet Joulupukkiin. Tyttäreni on toiminut tämän vuosituhannen pukin apulaisena ja turistien luotsaajana Rovaniemellä 😉

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.