Viikko 41 – Suunnitelmallisuus kannattaa

Viikko 41-2024 - Suunnitelmallisuus kannattaa (joskus) - BLC, Kaunas

Viikko 41-2024 – Suunnitelmallisuus kannattaa (joskus).

Viikko 41

Viime vuoden syksy oli paljon lempeämpi. Tänä vuonna sateet ja vihmat löysivät Kaunasiin jo syyskuun puolella ja nyt eletään ensimmäisten yöpakkasten jaksoa. 

Minulle tuo 10-15 asteen ero aamun ja päivän välillä on edelleen hankalaa. Sen verran on tottunut etelän helpompaan menoon. Nyt aamusta pitää olla päällä kunnon talvivaatetus, jossa iltapäivällä on sitten tosi tukalaa olla. 

Tämä syksy oli myös aika lailla harmaata. Onneksi viime viikonloppu oli kauniin aurinkoinen ja verrattain lämmin, että ulkona tarkeni liikkua. No joo, ei ole olemassa huonoa säätä… on mulla ollut talvitakki käytössä jo viikkoja. 

Arjessa liikkuvia osia on paljon, ja niistä pitää osata selviytyä kunnialla. Elämänhallintataidot ovat monella hukassa eikä ihme. Niiden opetteleminen kestää vuosia ja kenellä on nyt kärsivällisyyttä näin pitkäksi ajaksi? 😉

Suunnitelmallisuus kannattaa (joskus)

Olen huomannut senkin, että mitä enemmän kokemusta kertyy matkustamisessa, sitä enemmän aletaan suunnitella tulevia matkoja. On edelleen tyyppejä, jotka eivät suostu tekemään mitään suunnitelmia etukäteen. Heille loma on vain lomaa, ei mitään pakollista ohjelmaa saa olla. Aika usein koko reissu menee löhöillessä altaan reunalla tosin. 

Meillä juuri äskettäisen viikonloppureissun suunnitelmat menivät uusiksi kun paikan päällä selvisi, että sunnuntai oli jokin epävirallinen pyhäpäivä, jota ei mihinkään holiday-listaan ollut merkitty. Kaikki olikin kiinni ruokapaikkoja myöten. Mutta onneksi paikka oli entisestään tuttu, joten saimme hommat ojennukseen. 

Pakkauslista on näköjään pakollinen. Matkaan lähdettiin aika lailla ex-tempore ja sitä edeltänyt viikko oli hyvin kiireinen. En kerennyt tekemään mitään listaa ja olen pakannut tähän reissun niin vauhdilla, että pari asiaa oli unohtunut. Se harmitti tietysti. Mutta lyhyellä reissulla selvisin ilmankin.

Hauskinta on se, että tällä kertaa tein juuri päinvastoin mitä olen juuri kirjoittanut. Pakkausmokan lisäksi reissu sijoittui niin, että oltiin pois lauantain ja suurin osa sunnuntaita, joten kun rantauduttiin kotiin, loppupäivä meni siihen, että suunnittelin maanantain opetusta enkä kerennyt pestä kuin yhden koneellisen pyykkiä. Joten seuraava viikko vietetään todennäköisesti sotkun keskellä. Tämä tietysti on hirmuisen tärkeää informaatiota😆.

Viikolla en juurikaan kerkeä siivota tai pyykätä, joten jos viikonlopun ollaan pois, kaikki kotihommat jäävät tekemättä puolestani. Noh, eivät kotityöt tekemällä lopu. 

BLC, Kaunas

Viikko 41-2024 – Suunnitelmallisuus kannattaa (joskus).

Referenssit:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.