Kumman valitset? Travel edition

Kumman valitset - travel edition pääkuva

Kumman valitset – Travel edition.

Itselleni syksy on aina ollut matkailun suhteessa aika niukka, ja nykyään se on entistäkin matkaköyhempi sesonki muiden kiireiden takia. Siitä syystä harrastan itsekin mielikuvamatkailua monen muun bloggaajan tavoin. 

Tässä olen napannut hauskan blogihaasteen Matkalla lähelle tai kauas -blogista. Alun haaste oli saanut Eveliinan poteman Reissukuumeen takia 😁.

Uusi maa vai tuttu kohde?

Tässä on heti vaikea kysymys. 

Uusi maa on aina uusi kokemus. Se kiehtoo. Mutta toisaalta siinä on oma riskinsä: joskus maa saattaa tuottaa pettymyksen. Ehkäpä uusia paikkoja pitää kokea kuin elokuvaa – vähän irrallaan ympäröivästä maailmasta. Itse usein kuitenkin uppoan kokemukseen ja tunnen maailman tuskat harteillani. Ei tavallinen matkailija saa tehdä näin. Epäkohtia yhteiskunnassa, epärehellisyyttä tai tylyä palvelua, tai vaikkapa roskakasoja ja ronskia suhtautumista luonnonvaroihin, pitää nähdä vain turistina, hieman erillään olevana. Usein en pysty siihen.

Uusi kohde myös jännittää. Sen takia ymmärrän, miksi moni ihminen matkustaa aina tuttuun ja turvalliseen kohteeseen. Monille loman pitää olla täydellinen irtiotto kaikesta jännityksestä ja hektisyydestä ympärillään.

Tuttuja kohteita on joskus tosi kiva kierrellä. Niistä tietää, mitä odottaa ja se rentouttaa kummasti. 

Vastaukseni on 50/50. Pyrin matkustamaan sekä uusiin että vanhoihin kohteisiin, että tasapaino säilyy.

Rinkka vai matkalaukku?

Matkalaukku. Vaikka niistä voi olla montaa eri mieltä, se on ainoa keino itselleni päästä liikkeelle. Repun pitää olla tosi kevyt, että pysyn pystyssä sen kanssa. Selkäni ei kestä mitään raskaita kantamuksia enää. En tosiaan tykkää hikisestä selästä ja paineesta harteilla. 

Kortti vai käteinen?

Ehdottomasti kortti. En tykkää käteisestä lainkaan. Yleensä kuitenkin tulee nostettua pikkusen rahaa joka kohteessa, jos se ei ole euroalue. Eritoten kuin aikaisemmin, en koskaan vaihda valuuttaa valmiiksi kotimaassa vaan nostan paikan päällä automaatista. En ole tähän mennessä käynyt sellaisessa maailman kolkassa, jossa tämä temppu ei olisi onnistunut heti saapuessa. Huomasin, että valuutan vaihto on sekä työläämpää että usein kalliimpaa kuin nosto suoraan paikallisessa valuutassa. 

Alanya vai Fuengirola?

En ole käynyt varsinaisesti kummassakaan. Vältän yleisestikin tunnettuja turistikohteita. 

Tähän vastaisin, että Fuengirola. Alanya sijaitsee maassa, josta en tykännyt pätkääkään, joten en usko, että tykkäisin koko kohteesta. Se on tosin teoriaa. Espanja on muutenkin ihan kiva maa, joten uskon, että jos vain nämä kaksi olisi vaihtoehtona, niin Fuge.

Finnair vai Ryanair?

En tässäkään voi sanoa mitään erityistä. Toki, kotimaisella pitäisi olla korkeampi palvelutaso, koska hintavampi se useimmiten on. Sillä on lennetty viime kerran vuonna papu. En voi sanoa, että palvelu oli sen hinnan väärti. Ja hintakilpailun vuoksi tuskin se on parantunut.

Finnair kun ei liikennöi niihin kohteisiin, joihin oli määrä päästä viime aikoina.

Ryanairilla on taas sahattu ees-taas viime vuosina paljon. Yhtiötä haukutaan paljon, mutta itse en kokenut siinä mitään pahaa. Kaikki on toiminut, palvelu pelasi. Ehkä osaan jo noudattaa halpayhtiöiden sääntöjä. Eihän bussilipun hintaisesta siirrosta voi odottaa viiden tähden palvelua.  

Ehkä vastaan että Ryanair. Sillä pääsee perille ja se riittää minulle hyvin. 

Aasia vai Afrikka?

Tässä on vaikea kysymys. Kaikista eniten tykkään matkustaa Euroopassa tai sitten jossain Väli-Amerikan saarilla. En ole koskaan astunut koko Afrikan mantereelle, miten ihmeessä voin verratta?  

Toki, jonakin päivänä meinaan sen tempun suorittaa, mutta jännittää sekin.

Aasia on itselleni vaikeahko kohde. Juuri oman erilaisuutensa takia. Monessa maassa ei löydy ruokaa, jota pystyn syömään (pelkällä riisillä kun mennään viikosta toiseen länsimainen ihminen muuttuu aika äkäiseksi hetken päästä).

Voi toki olla, että Afrikassakin kuolisin nälkään parissa viikossa. Mutta vastaan silti Afrikka. Tuntemattoman viehätystä.

Junalla vai laivalla?

Kun olen sydämeni pohjasta meri-ihminen, niin laiva on se oikea kulkuneuvo. Kaikkine epämukavuuksineen. En ole merisairas, ehkä sekin vaikuttaa. Toisaalta, laivan pitää täyttää kaikki turvavaatimukset, koska meri on arvaamatonta. Siihen pitää suhtautua kaikella kunnioituksella. 

Ei minulla ole mitään junia vastaan. Erityisesti silloin, kun ne pelaa kunnolla. En luota VRään. En ole koskaan ollut perillä ajoissa sitä käyttäessäni. Kerran oltiin 10 minuuttia etuajassa välillä Turku-Helsinki. Kerran. Loput oltiin myöhässä ja pahasti myöhässä. Myös niin myöhässä, että vaihtojuna näytti perävaloja.

Nykyään käytän paljon junia, koska lähin merimaisema on 250 kilometrin päässä. Kaipaan silti laivoja.

Auringonnousu vai -lasku?

Kumpikin käy. Taianomaisia hetkiä.

Valitsen auringonnousun tähän kohtaan, koska itselleni sen näkemiseen pitää tehdä aikamoisen ponnistuksen. En ole lainkaan aamuihmisiä.

Matkamuisto vai tuliainen? 

Tuliainen. En ostanut itselleni mitään matkamuistoja vuosiin. 

Toki, matkan aikana voi tarttua mukaan jokin käytännön tavara ja se saattaa olla myös ostettu turistikaupasta. Vaikkapa melkein kaikki mun pareot ovat ostettu Barbadoksella. Samaten rantapyyhkeitä. Tykkään saaren värityksestä ja symboliikasta, joten kaikki nuo tavarat ovat olleet ahkerassa käytössä vuosikausia. Ovat edelleenkin. 

Puuvillaisen pareon tai pyyhkeen käyttöikä voi olla toistakymmentä vuotta. Teknisistä kuiduista valmistetut paidat ja pareot kestävät käytössä ikuisuuden. Saattaa olla satakin vuotta, eihän kukaan ole vielä kokeillut. Ainakin ne pareot, joita olen ostanut vuosina 1994-2001 ovat edelleen kovassa käytössä. Saadaaan nähdä, milloin aika jättää. 

Hattu vai aurinkolasit? 

Molemmat. Tosin, jos on ihan pakko valita niin aurinkolasit. Ilman niitä olen auringonpaisteessa sokea. 

Kumman valitset – Travel edition

Miten teillä? Olisi tosi mielenkiintoista lukea 💕.

Kumman valitset - Travel edition

Kumman valitset – Travel edition

Referenssit:

2 vastausta artikkeliin “Kumman valitset? Travel edition

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.