Joulukalenteri 2023 – Luukku 7. Joulukuusi

Joulukalenteri 2023 – Luukku 7. Joulukuusi.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 7. Joulukuusi

Joulukalenteri 2023 – Luukku 7. Joulukuusi

Perinteinen parimetrinen joulukuusi kuuluu edelleen moneen jouluun, aito tai muovinen on eri asia. 

Meidän kuusi on ollut muovinen vuosituhannen alusta asti. Omille lapsillemme ei ollut kovin suurta väliä, onko se puu aito tai vain aidon näköinen. Aina yhtä innokkaasti sitä koristeltiin. 

En oikein usko siihen, että muutaman päivän joulukuusena olemisen takia elävän kuusen kannattaa menettää henkensä. Jokaisella on oma mielipide tähän asiaan, mutta minulle kuusen tuoksu ei tuo mieleen mitään sellaista, mitä ilman joulu ei olisi oikea joulu. 

Ehkä sen takia, että olen tottunut erilaisiin tuoksuihin, kuten männyn, sitrushedelmien ja eukalyptuksen vivahteisiin. Jos haluan havupuun tuoksua kotiin, niin tuon sisälle männyn oksan. 

Muovinen kuusi on toki ekoteko, mutta se myös säästää talon väkeä siivoamiselta. Kuivahtava kuusipuu riepottelee neulasia ympäriinsä kostoksi.

Hyvännäköinen muovinen joulukuusi on aina hintava, mutta se kestää käytössä pari-kolmekymmentä vuotta. 

Kuuluuko joulukuusi teidän jouluun?

Joulukuusi.

Aikaisemmat luukut löytyvät täältä:

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

6 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 7. Joulukuusi

  1. Vaikka meillä ei juuri joulua koristella tai muuten valmistella, kuusi kuuluu jouluun – siitä pidämme kaikki. Sen pitää olla aito ja sopivan kompakti. Ja siinä pitää ehdototmasti olla valot.

    1. Meidän joulukuusi on ollut viime aikoina mikroskooppisen koikoinen ja mahtui ruokapöydälle, mutta on se ollut aina siinä kuitenkin 🎄

  2. Isoa kuusta ei ole vuosiin ollut. Nyt nököttää ruukussa oleva havupuu sisällä ja se on jo koristeltu. Tykkään kyllä sen tuomasta tunnelmasta. Valot loistavat läpi vuorokauden loppuvuoden.

    1. Tärkein on tunnelma eikä koko. Meidänkin joulukuusi suorittaa ylpeästi ruokapöydän koristeen virkaa 🎄😁🎄

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.