Be My Valentine! – Ystävänpäivän lahjavinkkejä

Ystävänpäivän lahjavinkkejä

Be My Valentine! – Ystävänpäivän lahjavinkkejä

Hetkellä, jolloin maailma on vieläkin sekaisin ja puoliksi kiinni, pitää olla aika luova, että ystävänpäivälahja osuisi nappiin. Perinteiset leffaliput, ravintolaillat ja muut elämyslahjat ovat riskaabelia. Ei sitä tiedä, pääseekö niitä lunastamaan. Voi toki ostaa kukkakimpun ja kakun, entäs jos kumppanin uudenvuodenlupauslistalla oli elämäntapamuutos tervellisimpään suuntaan? Pehmolelu? Sekin menee turhuuksien puolelle, vastoin Kon Marin sääntöjä.

Näille vinkeille on asetettu seuraavat tavoitteet: 

 • eivät tarvitse suuria investointeja
 • helposti toteuttavissa
 • ekologiset
 • henkilökohtaisia kontakteja vähennetty suositusten mukaisesti
 • lapsiperheystävälliset 

1. Ystävänpäiväkakun leipominen yhdessä 

Kun kakku ei ole kaupan hyllyltä, sen koostumuksen ja ainesosaluettelon voi muuttaa haluttuun/terveellisempään suuntaan. Vaikka lopputulos ei olisi yhtä komea kuin konditoriatuote, maistuu se taatusti paremmalta, kun on ollut sydäntä pelissä. (1)

2. Elämysmatka keittiöön

Jos makeiden syöminen perheessänne ei luonnistu, kokeilkaa kokata jotain uutta ja erikoista, vaikkapa vegaanista ruokaa, tai käyttää uutta ainesosaa, esim. retiisiä. (2)

3. Lahjoittakaa toisillenne aikaa

Mieheltä naiselle: Tiedättekö, mikä on vuoden 2021 seksikkäin teko, mitä mies voi tehdä, mm. poistumatta kotoa? Imurointi! 

Naiselta miehelle: Vuoden 2021 erikoisuus. Kun vuoden 2020 jääkiekon MM-kisat oli peruttu koronan takia, kaiva ohjelmasta/Netflixistä/netistä vuoden 2019 Kanada-Suomi ottelu ja luovuta kaukis miehellesi.

Ystävältä ystävälle: Vie ystäväsi lapset puistoon. Ulkoilmassa, erikoisesti pakkasessa, koronavirus ei selviä hetkeä kauemmin, joten tartuntariski on varsin pieni. 

4. Perheen yhteinen hetki

Nykyään perheen yhteinen aika on kullanarvoista. Epäsäännölliset työajat, ylityöt, taloudelliset huolet vievät aikaa huomaamatta. Yhteinen askarteluhetki, pieni retki luontoon, lautapeli-ilta. Uskon, että jokaisessa perheessä on oma tapansa viettää laatuaikaa yhdessä. Jos sitä ei vielä ole, keksikää sellaisen. Lapsille jäävät muistiin juuri sellaiset hetket, jolloin he kokevat kuuluvansa porukkaan. 

5. Soita läheiselle

Vaikka Suomi on niitä harvoja maita, jossa perheiden ulkopuoliset kontaktit ovat tällä hetkellä sallittuja, on silti ihmisiä, joita et pääse halaamaan juuri nyt. On heitä, jotka kuuluvat riskiryhmiin. Läheisiä, jotka asuvat kaukana. Kavereita, jotka elävät yksin, tekevät etätöitä eivätkä pääse tapaamaan muita ihmisiä entiseen malliin. 

(1) Leivonta 

Sacherkakku – Amalian maailma

Suklaamousse-aprikoositäytekakku – Amalian maailma

Vegaaninen juustokakku | Reseptit 

(2) Ruokareseptit

Vegaaniset

Vegaaninen uusivuosi – reseptit vuodenvaihteen herkkuihin!

Talvipäivän helppo vegaaninen nuudelikeitto

Vegaaninen talvisalaatti kurpitsasta, pinaatista ja cashewtahnasta

Mozzarella-retiisi salaatti

Mozzarella-retiisi salaatti

(3)

Hyvä Lohkare Aito ajatus -blogista! Imuria yleensä pidetään siivouskomeroissa (stalkkaa vaimoasi pari päivää, niin paikallistat sen salaisen paikan varmasti). Imurin päällä on isohko nappi, josta masiinan voi myös potkaista käyntiin. Varo potkaisemasta itse imuria naapuriin. Imurointi tapahtuu tasaisella edestakaisella liikkeellä pitkin lattiapintaa. Hifistelyä: Imurin sisällä saattaa olla pölypussi. Se on vaihdettavissa. Pölypusseja yleensä säilytetään imurin läheisyydessä samoissa siivouskomeroissa. Ohje pussin vaihtoon löytyy myös netissä imurin mallinumeron perusteella, jos alkuperäinen kirjanen on kateissa. Mallinumero yleensä löytyy joko edessä tai takana pienellä tarralla. 2000W-220-240V ei ole mallinumero. Se on se toinen numero-kirjain yhdistelmä, jossa ei ole mitään järkeä. (Kotityöt kuuluvat naisille

PS Herra Lohkareen vastaus heittooni voi lukea tässä: Kotityöt kuuluvat naisille (Keskustelu jatkuu)

Ystävänpäivän lahjavinkkejä

Jääkiekon MM 2019 Loppuottelu Suomi-Kanada

Vegaanihaaste 2021 – tällä kertaa tuutorina 

Ystävänpäivän lahjavinkkejä

Live Your Life Archives

Kuvitus: Happy Color ®

9 vastausta artikkeliin “Be My Valentine! – Ystävänpäivän lahjavinkkejä

  1. Ne on niin ihanan näköisiä, sun luomukset!

   Mulla kävi kakun kanssa viime kerran niin (tuon kahvikakun yritin), että se kärvähti päältä mutta jäi raa’aksi sisällä. Syötiin ympäriltä itse, ja pihakissat oli hyvin kiitollisia siitä sisämömmöstä 😀 Mä varmaan lorautin liikaa rahkaa.

 1. Kiitos vinkeistä Nadine, tästä saakin hyviä ideoita ystävänpäiväksi 💕 hyvää ystävänpäivää myös sinne suunnalle! 😊

Vastaa