Diginomadius työympäristönä kiinnostaa

On ilmiselvää, että koronapandemia on vaikuttanut diginomadismiin, kuten melkein kaikkeen muuhunkin tässä maailmassa. Kuten yleensä globaaleissa tapahtumissa, vaikutukset ovat sekä negatiivisia että positiivisia. Diginomadius työympäristönä.

Vapauteen tottuneet diginomadit joutuivat sopeutumaan uuteen maailman järjestykseen, jossa on matkarajoituksia, peruutettuja lentoja ja suljettuja hotelleja. Onneksi diginomadismi on elämäntapa, jos mikään, joka alusta alkaen opettaa joustavuuteen. Nopeat ympäristön ja asuinpaikan vaihdokset saisivat kokemattoman ihmisen pään pyörryksiin. 

Sen takia, että nyt suurin osa diginomadeista joutuu hidastamaan matkustustahtiaan, uusi ilmiö pääsi valloilleen: Digital Nomad Areas. Konsepti ei ole aivan uusi, mutta juuri nyt se puhkeaa kukkaan. Diginomad area on yhteisöasumisen muoto, joka on tarkoitettu läppärityöläisille pidempään oleskeluun ja työskentelyyn samassa kohdassa. 

Etätöiden yleistyessä myös kiinnostus diginomadismiin on noussut. Etätyönteko ja diginomadius voivat olla uuden ajan turismin muoto tai korvike, joka on huomattavasti ekologisempaa kuin holtiton lentäminen monta kertaa vuodessa. Matkarajoitusten takia nopeatahtinen matkustelu ei välttämättä edes ole mahdollista. Vaikka karanteeniin ei tarvitsisi jäädä, 3 päivän koronatestin tuloksien odottaminen voi olla liian pitkä aika nipistää viikon lomasta. 

Jopa suuret tapahtumat, kuten ammattimessut ja näyttelyt, voivat muuttua ekoturismiksi. Sellaisessa tapahtumassa vierailun voi suunnitella niin, että se jää reitin varrelle. Ellei sitä haluaa katsoa netissä.

The Rise of Digital Nomads 

Myös valtiot ovat kiinnostuneita diginomadeista potentiaalisia asukkaina ja verojen maksajina. Yksi toisensa jälkeen ne julkaisevat Digital Nomad Visat ja ilmoittavat veronhuojennuksista heille, jotka tulevat maahan pidemmäksi ajaksi. Kun oman maan työntekijät eivät tuota tarpeeksi, haetaan maksajia ulkomailta. Liiketoiminta vastaa vientikauppaa, diginomadien tulot tulevat lähes aina oleskelumaan ulkopuolelta. Palveluelinkeinot saavat lisää työtä, sillä jokainen tarvitsee vähintäin asuinpaikan, ruokaa ja muita perushyödykkeitä.

Suomi ei ole tässä asiassa poikkeus ja sielläkin etätöiden mahdollistaminen kirjattiin prioriteetiksi. Valtamediakin on kiinnostunut ilmiöstä. 

Kolmihenkinen suomalaisperhe elää ilman vakituista asuinpaikkaa – äiti Nadine ylistää ratkaisua: “Sain osan elämästäni takaisin” 

Diginomadius työympäristönä

Lue myös:

Diginomadiksi 2021 

Diginomadien Maailma Archives

AIHEESTA Muualla:

These Countries Offer Digital Nomad Visas To Work Remotely 

You Can Now Remote Work From Sunny Greece As A Digital Nomad 

Barbados Welcome Stamp – Work Remotely In Barbados

Digital Nomad Visa | e-Residency

Digital nomad visa in Croatia – How to apply and its harsh realities

Diginomadius työympäristönä

2 vastausta artikkeliin “Diginomadius työympäristönä kiinnostaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.