Pelottavat ruokakokeilut

Pelottavat ruokakokeilut
Pelottavat ruokakokeilut

Minä harvoin eksperimentoin keittiössä. Siitä tulee yleensä katastrofi. Tässä on kuitenkin pari reseptiä, joita jouduin soveltamaan, koska sain ranskalaiselta naapuriltani kassillisen vihanneksia, joita en yleensä koskaan syö. En sen takia, ettei niitä Suomesta löydy, mutta muuten vaan vanhasta tottumuksesta.

Kun kerran olemme vaihtaneet maata, ruokavalionkin joutuu soveltamaan. Ihan kaikkea täällä ei ole. Tosin, Portugalissa on kasoittain ruokia, joiden nimiäkään en tiedä. Tästä tulee hauskaa. Muiden perheenjäsenten valitukset kalanhajusta ei saa häiritä ruokakokeilujani.

Tonnikkalasalaatista tuli hyvää, vaikka pelkäsinkin, että se maistuu oudolta. Vihannespadasta piti tulla vegaaniruoka, en tosin ole ihan varma (oikeaoppinen vegaani saa kommentoida). Kasvis- ja vegaaniruokaa on Portugalissa helppoa tehdä. Kaupoissa on hyllykaupalla vegaaniseen, luomuun ja kasvisruokavalioihin tarkoitettuja ruoka-aineksia. 

Minulle tuli yllätyksenä, että joitain tuotteita ei ole lainkaan luomuna (esimerkiksi Prismassa on luomuna kana- ja lihaliemikuutiot, mutta ei luomukasvislientä) tai ei ole lainkaan. Esimerkiksi tilli puuttuu Portugalin hyllyistä kokonaan. Minä en nyt mainitse lanttua, jota me etsimme ympäri Algarvea Joulun alta. Se onkin vähän liian eksoottista täällä (vaikka Lidlissä oli lantun hintalappu, ei lanttuja kuitenkaan). Mutta tilli?! Tylsää… Joudun kasvattamaan itse 🙂 Yrtit kasvavat täällä hyvin ulkoterassilla vuoden ympäri. Pitäisi vaan muistaa kastella.

Lisää aiheesta:

Aviokoulu.com: Ruokavalion muutos


Subscribe to our newsletter!