Viikko 36 – Viikon oivalluksia 

Viikko 36-2024 - Viikon oivalluksia

Viikko 36-2024 – Viikon oivalluksia.

Viikko 36

Viikko 36 on koetellut omani ja kollegoiden stressinsietokykyä perusteellisesti ja kokonaisvaltaisesti. Liikkuvia osia oli tavallistakin enemmän uuden lukukauden aluksi.

Oli joukko uusia opettajia, jotka eivät tiedä yhtään mitään koulusta, opetussuunnitelmasta eikä Liettuasta ylipäänsä. Oli myös liuta uusia oppilaita, jotka ovat ilmestyneet ovelle päivä ennen koulun alkua ja joilla ei ollut mitään kokemusta koulumme opiskelualustasta, nettikirjoista tai bussien käytöstä. Lisäksi oli töykeitä maahanmuuttoviraston työntekijöitä (ei onneksi kaikki), virheitä koulun softassa, IB lukujärjestyksen soveltaminen jokaisen tarpeen ja toiveen täyttämiseen… 

Mutta kuin ihmeen kaupalla siitäkin on selvitty.

Viikon oivalluksia 

Viikonloppuna, viettäen mukavan hidasta aamua kahvikupin kera, huomasin yhden mainion jutun: Olen oppinut vuodessa niin paljon, että omaakin päätäni huimaa. 

Olen opiskellut kahden aineen opetussuunnitelmat ja oppimäärät. Siellä, missä Business Management on suhteellisen tuore, interdisciplinaarinen aine, Economics on kehittynyt omaksi tiedekunnaksi parissa sadassa vuodessa ja nuorena tieteenä se kehittyy edelleen kovaa vauhtia. Joten se, mitä olen itse opiskellut yliopistossa, on nyt taloustieteen historiaa, ja opettaa täytyy täysin eri asioita. Toki myös Liiketalous kehittyy aineena jatkuvasti, vaikkakaan ei niin radikaalisti suuntaa vaihdellen kuten Taloustiede nykyään. Joten opiskeltavaa riitti.

Olen myös kehittänyt molemmissa aineissa omat kurssit: sisällön, tehtävät ja testit sekä oheismateriaalit ja vastausvihot.  

Sen lisäksi osaan nyt käyttää suhteellisen sujuvasti koulun oikkuilevaa hallinta-alustaa. Olen päässyt sille tasolle, että pystyn neuvomaan muitakin. Sen voi rinnastaa supervoimiin 🤣.

Nyt bloginkin kirjoittaminen tuntuu vaikeammalta kuin oppitunteihin valmistautuminen. 

Se minua hieman kaivertaa, että blogiin ei vaan millään tahdo riittää aikaa. En halua tuottaa sutta ja sekundaa, mutta kunnolliseen postaukseen menee monta tuntia. Sitä en ole koskaan oppinut, että vähempikin riittää 😁. Eli oppimista on vielä rutosti monessa asiassa.

Tässä sitten pakerrellessa…

Viikko 36-2024 - Viikon oivalluksia

Referenssit:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.