Matkailun “en ole koskaan” -blogihaaste

Matkailun en ole koskaan blogihaaste - pääkuva, Barbados

Matkailun en ole koskaan -blogihaaste.

Koska viikolla 30 en ole tehnyt mitään sen kummempaa kuin käynyt fysioterapiassa ja tutkinut Kaunasin seutuja, päätin korvata viikkokirjoituksen tällä bogihaasteella. 

Kaunasin ympäriltä löytyy mitä mielenkiintoisimpia paikkoja ja upeita maisemia, joten niistä tulee erillisiä postauksia lähiaikoina.

Tämän haasteen olen napannut TYYLIMURU-blogista, mutta siitä on varmasti olemassa muitakin kirjoituksia. 

Periaatteeesa olen matkustanut suhteellisen paljon – yksin, kaksin, lasten kanssa ja kaveriporukoissa. Tuntuu siltä, että kaikennäköistä on tullut vastaan ja monia asioita on kokeiltu. 

Silti on paljon sellaisia juttuja, joita en ole koskaan tehnyt. Joko ne on vieläkin bucket-listallani tai on sellaisia, joita en ole aikeissakaan kokeilla.

En ole koskaan…

1. travel thumbnail

…En ole koskaan kokeillut laitesukellusta. Snorklausta olen harrastanut paljon, mutta laitesukellus arveluttaa sellaisena, millaisena se mainostetaan turistirysien rannoilla. En olisi uskaltanut lähteä sukeltamaan näin pintapuolisen ohjauksen jälkeen. 

En myöskään kovin syvälle. Sanoisin, että näin amatöörinä 10 metriä on maksimi, mihin voisin lähteä. Sieltä on vielä mahdollista päästä pinnalle elävänä, jos jokin vehje pettää. Oma laitteeton sukellusennätys on liki 12 metriä. Se kestää yli minuutin ja tuntuu tosi häijyltä. Erityisen pelottavaa oli se, että siellä auringonvalo alkaa himmenemään ja pinta tuntuu tosi kaukaiselta. Myös korviin alkaa sattua. Enkä olisi siihen pystynyt enää.

Laitesukellusta voisin kokeilla jossain kirkkaissa ja lämpimissä vesissä koralliriutan läheisyydessä.

2. travel thumbnail

…En ole käynyt Pohjois- tai Etelä-Amerikassa. Väli-Amerikassa sen sijaan olen käynyt useinkin.

Matkailun en ole koskaan blogihaaste - Bathsheba, Barbados

3. travel thumbnail

…En ole koskaan hukannut asiakirjoja reissussa. (Kop-kop).

4. travel thumbnail

…En ole joutunut väkivallan uhriksi reissussa. Varkauksien uhriksi – kyllä. 

5. travel thumbnail

…En ole joutunut kokemaan lentokoneissa mitään ikäviä ongelmia, kuten oksentamista, tai pahoja turbulensseja. Enkä ole koskaan ollut koneessa, jossa olisi tullut jokin tekninen vika.

Hauskoja sattumia sen sijaan on tullut vastaan, kuten vaikkapa se kerta, jolloin välilasku oli Frankfurtissa ja tunnin päästä lähdettiin Helsinkiin samalta portilta ja samalla koneella. Henkilökuntakin oli sama. Varasimme kaiken lisäksi samat istumapaikat molemmille lennoille.  

No ja se tulivuorenpurkaus. Kuinka voikin olla, että juuri sinä päivänä. 

Matkailun en ole koskaan blogihaaste - Frankfurt, banner Ihmeiden aika 2010

6. travel thumbnail

…En minäkään koskaan omistanut lomaosakkeita. Yksi mökkikesä riitti. En ole niitä tyyppejä, jotka jaksavat katsoa samaa laiturin päätä vuodesta toiseen. En jaksaisi lähteä lomalle aina samaan paikkaan samaan aikaan. 

7. travel thumbnail

…En ole koskaan kokeillut mitään extreme-lajia. Minua askarruttaa edes kuumailmapallolla lentäminen puhumattakaan laskuvarjo- tai benjihypyistä, koskenlaskemisesta, vapaalaskettelusta (ei sitä, että olisin osannut lasketella kunnolla). Olen mukavuudenhaluinen lomailija. Jännitykseksi riittää patikointi vuoristossa tai safarilla käyminen. Tai sukeltaminen valtameren aaltoihin.

8. travel thumbnail

…En olisi koskaan lähtenyt ulkomaille asti jonkun artistin perään. Toki jos kiinnostava keikka osuisi matkani varrelle, olisi ihan kiva käydä. Maksimisuoritus meikäläisellä oli Sarah Brightmanin konsertissa käyminen Turusta Helsinkiin ja Tatu ja Patu -leffan perään Tallinnasta Helsinkiin. Auts, no, tämänhän voi jo laskea ulkomaille asti lähtemiseksi 😁. Vai onko Talsinki ulkomaa?

9. travel thumbnail

…En ole eläessäni yöpynyt camping-alueella enkä matkustanut matkailu-auton kyydissä. Enkä ollut edes sellaisessa sisällä. Se on omalla tavallaan erikoista, koska tällä puolella maailmaa ne ovat varsin suosittuja. 

En ole myöskään yöpynyt teltassa, taivasalla – kyllä. Makuupussi oli sentään alla.

10. travel thumbnail

…En ole tähän mennessä sairastunut matkalla (Luojan kiitos!). Vaikka meillä on aina kattava vakuutus olemassa, en silti halua tulla sairaaksi matkan aikana. Silloin mulla olisi parempaakin tekemistä.  


Mitä sinä et ole koskaan tehnyt matkailussa?


Matkailun en ole koskaan -blogihaaste.

Sama haaste muissa blogeissa:

8 vastausta artikkeliin “Matkailun “en ole koskaan” -blogihaaste

  1. Extrime -lajeista olen vain sen verran tehnyt, että kalliota alas köyden varassa. Se ehkä riittää. Tosin koskenlasku olisi mun juttu ehkä myös.
    On paljon asioita, joita en ole tehnyt reissuilla tai kokenut mutta sitten on paljon mitä olen kokenut.

  2. Hauska 🙂 Tyylimurun blogista luinkin tätä haastetta jo aikaisemmin ja jäin kovasti miettimään mitä itse kirjoittaisi. On varmastikin paljon sellaista mitä ei ole tehnyt reissussa.
    Pääsääntöisesti se mitä en tee (kuin korkeintaan vahingossa) on hankkiutua isoihin massatapahtumiin, vaikka olisi kuinka merkittävä tai tähdekäs syy monelle osallistua.
    Rakastan vaihtelua, se oma laiturinnokka ei montaa vuotta kiinnostaisi minuakaan.

    1. Oli tosi hauskaa pohtia, mitä en ole (vielä) tehnyt matkaillessa. Tartu ihmeessä tähän haasteeseen, olisi kiva lukea sinun tarinasi.
      Se on kyllä ihme, kuin moneksi on meitä matkailijoita. Tunnen ihmisiä, jotka ovat viihtyneet erinomaisesti samassa mökissä pariin kymmeneen vuoteen, vaikka itseäni se kauhistuttaa.

  3. Hauska lukea sinun vastauksia! Extreme-lajit eivät ole minuakaan varten. Oli muuten yllättävän vaikeaa keksiä asioita mitä ei olisi tapahtunut. Mutta löytyihän niitäkin 😄

    1. Mullekin alkuun pääseminen ei ollut helppoa, mutta lopussa tajusin, että enemmän on vielä kokematta kuin koettu.

  4. Täytyy tähän joskus tarttua itsekin. En ole myöskään kokeillut laitesukellusta ja se ehkä hieman harmittaa. Vaihtoehtona sille on tavallaan kuitenkin juuri snorklaus ja se on niin paljon helpompaa, kun voi vaan pulahtaa veteen ja snorklata vaikka usean tunnin. Sinällään uskalluksesta se ei itselläni ole ollut, eikä ole, kiinni.

    1. Tartu ihmeessä! Olisi tosi kiva lukea, mikä teillä on vielä kokematta.

      Laitesukellus on kuitenkin laji, johon pitää saada kunnon ohjausta, ettei se muutu hengenvaaralliseksi harrastukseksi. Neuvoisin kokeilla ensin joko Suomessa tai muualla Euroopassa (Etelä-Euroopassa on jo varsin passelit vedenalaiset maisemat), koska on enemmän varmuutta siitä, että varusteet ovat kunnollisia ja ohjaaja on ammattitaitoinen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.