Joulukalenteri 2023 – Luukku 4. Joulu on antamisen juhla

Joulukalenteri 2023 – Luukku 4.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 4. Joulu on antamisen juhla

Joulukalenteri 2023 – Luukku 4. Joulu on antamisen juhla

Joulu on antamisen juhla. Hyväntekeväisyys on asia, joka ehdottomasti kuuluu jouluun. Jokainen itse voi päättää, ketä hän tahtoo auttaa joulun alla tai kenen kanssa hän haluaa  jakaa ateriansa.

Suurlähetystöjen ja konsulaattien joulumyyjäiset ovat olleet perinteenä Tallinnassa jo useita vuosia. Tapahtuma järjestetään marraskuun lopussa – joulukuun  alussa ja se oli niitä harvoja joulumarkkinoita, joissa olemme vierailleet vuosittain. Sen lisäksi, että siellä on tarjolla paljon hauskoja pajoja ja tekemistä lapsille, näin pääsee tutustumaan eri maiden jouluisiin erikoisuuksiin sekä auttaa hädässä olevia, koska tapahtuman koko tuotto menee hyväntekeväisyyteen, mm. Viron vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. 

Jos haluaa ja osaa tehdä jotain käsin, niin hauska talvinen puuha on rakentaa pikkutaloja lintujen ruokintaa varten. Ruokintapaikan voi askarrella vaikkapa maitotölkistä tai valmiista pahvisapluunasta. Jos haluaa päästä helpolla, käyvät tähän tarkoituksen myös kaupan valmiiksi verkkoon pakatut pallot. Siinä on lapsille ja lapsenmielisille ihmettelemistä, kun erilaiset linnut käyvät nokkimassa siemeniä ja rasvapallukoita. Myös oravat tykkäävät käydä jaolla.

Onko teillä hyväntekeväisyyteen liittyviä perinteitä?

Joulu on antamisen juhla.

Aikaisemmat luukut löytyvät täältä:

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

2 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 4. Joulu on antamisen juhla

  1. Ihan totta (tämäkin)! Joulun aikaan tahto auttaa kasvaa. Itse osallistun tänä vuonna Joulupuu-keräykseen kahdella lahjalla.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.