Viikko 33 – Kesän parhaat hetket

Viikko 33 - Kesän parhaat hetket

Viikko 33-2024 – Kesän parhaat hetket.

Kesäloma on nyt paketissa, mutta onneksi itse kesä ei taida olla vielä ohi. Sää on kesäisen kaunis, lämmin ja aurinkoinen. 

Minä tykkään elokuusta. Erityisesti sen takia, että elokuu on niin kuvauksellinen kuukausi. Olen ottanut parhaat kuvat juuri elokuussa. Ainakin näin minusta tuntuu. 

Syynä voi toki olla se, että olen elokuun lapsi. Minulle elokuu on tosin osa kesää eikä syksyä. Ehkä senkin takia, etten joutunut aloittamaan koulua keskellä kesää eli elokuuta. 

Noh, nyt tuli taas yksi vuosi lisää mittariin, kaikessa hiljaisuudessa.

Näin vanhemmiten aika näyttää kuluvan salamannopeasti ja se tuntuu jotenkin lohduttomalta. En tiedä miksi. Vaikka tiedostan, että olen suunnilleen elämäni puolivälissä, silti se vaikuttaa jotenkin pelottavalta. Kun kavereideni lapset alkavat menemään naimisiin ja saamaan jälkeläisiä, tunnen olevani vanha. 

Huomaan nykyään selvästi, miten aika rientää ohi. Nyt on vierähtänyt jo vuosi Kaunasissa. Sen kunniaksi olen koonnut suuren ja kauniin Kaunas-postauksen.

Vuosien varrella monet juhlatkin alkoivat tuntua arjelta. Ensimmäiset parikymmentä synttäriä jaksaa vielä juhlia, sitten se jotenkin jää 😁. Kaikkeen sitä tottuu. Ei tälläkään kerralla mitään juhlallisuuksia pidetty merkkipäivänä. Ex-tempore jutut ovat mielestäni parhaita. 

Kesän parhaat hetket

Ilman muuta yksi paras asia kesässä oli kesäloman olemassaolo. Voi mennä ja tulla milloin haluaa, tehdä erilaisia ex-tempore juttuja ja ottaa omaa aikaa silloin kun huvittaa.

Levollisen yhdessäolon lisäksi kesän retket ovat parhaita hetkiä. 

Road trip 1999

Oli kiva irtautua arjesta, nähdä uusia paikkoja, vanhoja kavereita ja sukulaisia (Road trip 1999 – Day 1: Via Baltica)

Liettuan helmiä

Kaunasin seutu osoittautui oikeaksi aarrearkuksi. On historiaa, taidetta, luontoa, kulttuuria, liikuntamahdollisuuksia, shoppailua, hyvää ruokaa – mitä vain periaatteessa. En edes vielä kerennyt katsoa kaikkia ottamiani kuvia läpi.

Urbaani vaellus

Kaunasin kaupungin rajoissa on paljon paikkoja, joissa voi olla sekä kaupungissa että luonnossa yhtä aikaa. Yksi mainio paikka on Panemunės miško parkas -puistoalue, jossa bongasimme majavan (Sattumien viikko).

Trakai

Retki Trakain saarilinnaan oli yksi kesä kohokohtia (Trakai – Liettuan helmi)

Klaipeda ja Palanga 

Olimme käyneet myös meren rannalla Klaipedassa ja Palangassa. Oli kiva nähdä merta pitkästä aikaa. Meri-ilmassa on oma taikansa. Ja vaikka Kaunasissa ei ole suurista vesistöistä pulaa, meri on aina meri, sinne kaipaan valtavasti. 

Totuuden nimessä on pakko tunnustaa, että kaipaan myös Maltan turkoosinsinistä merta ja lämpimiä iltoja sekä helposti ennustettavissa olevaa säätä. Tosin, siellä kesäpäivisin ei voinut edes mennä ulos, piti odottaa iltaan, ettei paistu kuoliaaksi. 

No, kaikkialla on omia plussoja ja miinuksia (Etelä vs Pohjoinen).

Täällä sai nauttia vihreästä luonnosta koko kesän, ja tietty palella talvella. 

Vilna

Vaikka itse Vilna ei säväyttänyt tälläkään kerralla, päiväretki pääkaupunkiin oli silti kiva. Enimmäkseen yhdessäolon takia – olimme kahdestaan pojan kanssa. Teinit ovat yleensä hyvin vetäytyväisiä, syvällä jossain omassa maailmassa. Onneksi oma poikamme käy aina välillä myös meidän vanhempien maailmassa 😀.

Vilna - panorama

Suwalki

Tänä vuonna kävimme Puolassa syntymäpäivänäni. Ihan vaan aamulla heräsimme ja mietimme, minne menisimme syömään. Päädyimme ajamaan Puolaan. Kaunasista ei ole kuin 120 km lähimpään suurimpaan kaupunkiin Suwalkiin. Parissa tunnissa olimme jo perillä ja ruokaa nenän edessä. 

Puolassa käynti on aina kiva. Suwalkin kaupungissa emme koskaan käyty siitä huolimatta, että ajoimme ohi lukuisia kertoja viimeisten vuosikymmenten aikana. 

Suwalki on aika tyypillinen puolalainen pieni kaupunki. Jos voin jollain tavalla kuvailla  Puolaa muutamalla sanalla, niin perusteellisuus, lämminhenkisyys, ystävällisyys olisivat kai tärkeimpiä. Puolalaista ruokaa ei kukaan ole pystynyt vielä voittamaan. Vahva kakkonen on Portugali. 

Viikko 33 - Kesän parhaat hetket - Suwalki

Puolassa käynti oli minulle tältä erää myös henkireikä. Olen päässyt hetkeksi maahan, jossa ymmärrän kielen, pystyn kommunikoimaan ja lukemaan ruokalistoja. 

Liettuassa puhutaan yleisesti sekä englantia että venäjää, mutta välillä käy niin, että yhteistä kieltä ei kerta kaikkiaan löydy. Nyt jo pystyn asioimaan kaupassa niin, että tiedän mitä ostan ja saan ravintolassa suurin piirtein tilattua sellaisen ruoan, jota pystyn syömään. Liettuan kieli on niin omalaatuinen, ettei vuodessa tullut opittua kuin A0:n alkeet. 

Alytus

Alytuksessa asuu rakas ystäväni, ketä en ole nähnyt viiteen vuoteen. Ystäväni on liettualainen ja olimme molemmat asuneet aikoinaan Tallinnassa. Sitten hän muutti perheineen takaisin kotimaahansa. Sitten itse muutin perheeni kanssa melkein hänen naapuriinsa. Elämä on välillä kummallista. 

Ystäviä on aina ihanaa tavata. Nykyään vanhojen ystävien näkeminen ilahduttaa suunnattomasti.


Nyt on sitten katse kohti uutta lukuvuotta ja uusia haasteita. 

Viikko 33-2024 – Kesän parhaat hetket.

10 vastausta artikkeliin “Viikko 33 – Kesän parhaat hetket

  1. Paljon mukavaa ja kaunista on sinun kesäsi sisältänyt. Ja lämpimät onnittelut elokuun lapselle. Olen vakuuttunut siitä, että syntymäajankohta vaikuttaa vuodenkierron mieltymyksiin. Olen heinäkuun lapsi ja parasta kesässä on ne lämpimimmät päivät kun edessä ja takana on vaan lisää kesää 🙂

    1. Se taisi olla totta, että oman syntymän vuodenaika on se paras. Toki, olen tavannut paljon ihmisiä, jotka tykkäävät kesästä, vaikka ovat6 syntyneet muulloin. Kai kesä on ihmisen parasta aikaa 😁

  2. Paljon onnea!💐 Kaikenlaista kivaa on sun kesään mahtunut! Kesä jatkuu täälläkin edelleen, mikä tuntuu tosi oudolta. Mäkin pidän elokuuta kesäkuukautena ja sitä se todellakin tänäkin vuonna oli. Nyt saisi jo syksy tulla!

    1. Kiitos!
      Mun puolesta kesä saa jatkua vielä hetki, koska tänne on tulossa pitkä harmaa jakso. Jos lunta tulee, niin se on päivässä-parissa sulanut.

  3. Ihania kesähetkiä ja -muistoja! Nämä postaukset ovat kivoja ja kiinnostavia. Sitä alkaa itsekin pohtia, mitkä hetket olivat parhaita, mitä säilöö sydämessään vielä pitkään. Onneksi elokuu on ollut kerrassaan ihana, lämmin ja lempeä. Minun oli vaikea luopua lomasta, mutta kaunis ja kesäinen elokuu on tehnyt arjesta tosi elettävän.

    1. Lomailusta arkeen siirtyminen on todellakin helpompaa, jos ilmoissa ei tapahdu suurta muutosta yhtäkkiä. Onneksi lämpötilan puolesta kesää on vielä jäljellä.

  4. Vuosiko se on jo vierähtänyt teidän muutosta sinne!? Aika menee niin hurjaa vauhtia. Myöhästyneet onnittelut vielä synttäreiden johdosta!
    Ystäviä on ihana tavata ja vaikka vuosia ehkä vierähtänyt tapaamisen välissä, niin ei haittaa.
    Loma on ihmisen parasta aikaa, ainakin itsestä aina tuntuu siltä, kun se on päällä. Hyvää alkavaa lukuvuotta ja syksyn alkua!

    1. Kiitos onnitteluista!
      Joo, itsellenikin on vaikeaa uskoa, että vierähti jo vuosi Kaunasissa.
      Loma onkin parasta mitä tiedä, nyt kun pääsin sen makuun. Seuraavaa lomaa tässä odotellessa 😁.

  5. Kiitos ihanasta ja inspiroivasta postauksesta! On aina niin mukavaa lukea, miten kesän parhaat hetket ovat täyttyneet rennosta yhdessäolosta, spontaanista seikkailuista ja luonnon kauneuden ihailusta. Elokuun lämpimät ja valoisat päivät tarjoavat meille vielä ripauksen kesän taikaa, ja kirjoituksesi toi sen tunnelman täydellisesti esiin. On ihailtavaa, kuinka olet osannut ottaa ilon irti arjen pienistä hetkistä ja tehdä niistä ikimuistoisia. Toivottavasti syksy tuo mukanaan yhtä paljon iloa ja uusia seikkailuja!

    1. Kiitos kauniista sanoistasi! ❤️
      Useimmiten on meistä itsestämme kiinni, miten näemme ja koemme meidät ympäröivän maailman. Ja pienet arkiset teot vaikuttavat suuresti siihen, viihdymmekö tässä luomamme maailmassa vai ei.
      Opettajan arki on aika seikkailua. Sitä syksyni on varmasti tuomassa minulle 💕

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.