Joulukalenteri 2023 – Luukku 24. Joulurauha

Joulurauha.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 24. Joulurauha

Joulukalenteri 2023 – Luukku 24. Joulurauha

Piparit ovat leivottu, joulukuusi on koristeltu, jouluruoat ovat uunissa. Nyt on aikaa rauhoittua joulun viettoon.

Lapsiperheissä lahjapaketit on kasattu kuusen alle tai sitten ne ovat säkissä varastokopissa. Lahjojen piilottaminen lapsilta on haastavaa ainakin kerrostalossa. Lahjojen jakaminen on perinteisesti joulupukin puuhaa. Pukin puutteessa jakamisen voi suorittaa itsekin.

Rauhattomia lapsia voi lepyttää antamalla yhden paketin jo ennen jouluruokaa. Ja sopia samalla, että loput lahjat pukki jakaa sitten illalla. Aikuiset voivat keskittyä joulurauhan julistukseen.

Luulisin, että ainakin jokainen turkulainen seuraa joulurauhan julistamista tavalla tai toisella. Paikan päälle ei aina ennätä, mutta onneksi se tulee livenä sekä televisiossa ja että streamina netissä.

Ennen ruokailua voi ottaa vielä nokoset. Ja vielä joulusaunaankin pitäisi ehtiä.

Jouluaattoon on kerätty perinteisesti niin paljon tapahtumia, että rauha on mennyttä. Kaikilla on kuitenkin hauskaa, paitsi niillä yksinäisillä, joita kukaan ei edes jouluna käy tapaamassa. Perinteisesti jouluaattona käydään vielä haudalla muistamassa menneiden sukupolvien läheisiä.

Kuuluuko Joulurauhan julistamisen seuraaminen teidän perinteisiin? Vai kenties olette oikein paikan päällä tapahtumaa todistamassa?

Joulurauha, Turku 2020

Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva jutusta Ikivanha perinne meni uusiksi – tältä näytti joulurauhan julistus Turussa poikkeusaikaan – Turun seutu – Ilta-Sanomat 

Joulukalenteri 2023 – Luukku 24. Joulurauha.

Aikaisemmat luukut löytyvät täältä:

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

Visits: 292

2 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 24. Joulurauha

  1. Joulurauha tulee toisinaan kuunneltua sivukorvalla. Olisi kyllä ihan hyvä tapa ottaa joulun ohjelmaan kun mm. Joulukirkossa ei tule enää käytyä.

    1. Joulurauhan kuunteleminen on vain yksi jouluperinne muiden joukossa. Se o vaa meil turkulaisil nii tärkee 😊

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.