Joulukalenteri 2023 – Luukku 6. Joulusiivous 

Joulukalenteri 2023 – Luukku 6. Joulusiivous.

Joulukalenteri 2023 - Luukku 6. Joulusiivous 

Joulukalenteri 2023 – Luukku 6. Joulusiivous

Joulusiivous on perinne, josta harva pääsee luistamaan, vaikka kuinka laiskuus iskee. Se tuntuu jotenkin pakolliselta, että joulua kuuluu viettää puhtaassa kodissa. Vaikka kukaan muu ei tule asiaa tarkistamaan, itselleen ei pysty valehtelemaan. Oma silmä näkee sellaisiakin asioita, jotka ovat muiden silmiltä piilossa. 

Viime vuosina siivosin enemmän keväisin, mutta jouluksikin tuli vähän pengottua kaappeja ja siisitittyä nurkkia. Tämä on etelässä yleisempi käytäntö, koska marras-joulukuun tienoilla tulee ensimmäisiä viileämpiä kelejä ja sateita.

Keväällä kaikki kaapit pitää käydä läpi sen varalta, ettei mihinkään ole päässyt hometta pesiytymään. 

Meillä nyt palataan vanhaan järjestykseen, jolloin jouluksi siivotaan ihan joulua varten. Jouluverhoja tai pöytäliinaa on turha odottaa, sellaisia meillä ei ollut vuosiin, mutta jotain pientä jouluaiheista voisin keksiä.

 Tehdäänkö teillä joulusiivous?

Joulusiivous.

Aikaisemmat luukut löytyvät täältä:

Referenssit:

Kuvitus: Happy Color®

6 vastausta artikkeliin “Joulukalenteri 2023 – Luukku 6. Joulusiivous 

  1. Vähemmän tulee enää siivottua. Ennen piti järjestellä kaapitkin jouluksi, vaikka ei se joulu varmaan niitä katso.

  2. Joususiivous on jotain, johon itse en taivu. Tai no, viikkosiivoukseen kyllä, mutta joulupuunaus saa olla (tänäkin vuonna). 😉

    1. Minäkään en usko, että tänä vuonna olisi mitään mahdollisuuksia kovinkaan suureen joulupuunaukseen.

  3. Joulusiivous tulee jonkinlainen aina tehtyä, mutta ei mitään käydään kaikki kaapit läpi jne. Aina tuntuu, että vuoden lopulla on paukut ihan loppu ja sitten pitäisi vielä siivota koko talo. Joten sellainen perussiisti kelpaa meillä, joulunakin 😅

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.